Γιατί υπάρχουν πλεονεκτήματα και στο περιθώριο.. - "The Perks of Being a Wallflower" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Γιατί υπάρχουν πλεονεκτήματα και στο περιθώριο.. – “The Perks of Being a Wallflower”

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο“. Μία ταινία, με τίτλο-πρόταση, που έπαιξε στις μεγάλες οθόνες 4 χρόνια πριν. Άφησε το στίγμα της γιατί ουσιαστικά, απέδειξε ότι μία ταινία που αφορά την ζωή έφηβων στο λύκειο, μπορεί να αρέσει και χωρίς να είναι σεξοκωμωδία.
Το στόρι λοιπόν, έχει να κάνει κυρίως με τον Τσάρλυ και τα ψυχολογικά προβλήματα που φέρει ο νεαρός από τα παιδικά του χρόνια. Μπαίνοντας στο Λύκειο, οι τελειόφοιτοι του κάνουν την ζωή ακόμη πιο δύσκολη με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν στο περιθώριο.

Κάπου εκεί όμως, στο περιθώριο, γνωρίζει την Σαμ και τον Πάτρικ που μπαίνουν στην ζωή του και όλα αλλάζουν οριστικά. Οι δύο νέοι φίλοι του είναι συνομήλικοι και ετεροθαλή αδέρφια. Ο γεμάτος αυτοπεποίθηση Πάτρικ και η πανέμορφη Σαμ “ξεμπλοκάρουν” τον μέχρι πρότινος κομπλεξικό Τσάρλυ. Τον οδηγούν σε πρωτόγνωρα γι’ αυτόν μονοπάτια. Η διασκέδαση, η παρέα ακόμη και ο έρωτας αποτελούν δρόμους τους οποίους δεν έχει περπατήσει ποτέ ο ιδιαίτερος νεαρός. Μέσα από την καθημερινότητα οι σχέσεις τους δένονται και αρχίζουν να τρέφουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλον. Ο καθένας τους έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς του “εφιάλτες”. Αμφίδρομη στήριξη, κατανόηση και συμπαράσταση μπορεί να αρκούν για να διώξουν τα σύννεφα από την εφηβική ζωή.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Stephen Chbosky έδωσε ζωή στο δαιδαλώδες σενάριο που έγραψε ο.. ίδιος. Πρόκειται για ένα σκριπτ με πολύ ενδιαφέροντες διαλόγους και μερικές ανατρεπτικές σκηνές. Κάνει συχνές αναδρομές στο παρελθόν φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο στο φως εικόνες που στοιχειώνουν τον νεαρό Τσάρλυ ακόμη και σήμερα. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα ο πρωταγωνιστής αφηγείται μέρος της ζωής του μέσα από το ημερολόγιο του.

Ezra Miller(Πάτρικ) και Emma Watson(Σαμ) παίζουν καλά τους ρόλους του ενθουσιώδη και της συναισθηματικής αντίστοιχα, ενώ στο ίδιο επίπεδο είναι και ο Logan Lerman(Τσάρλυ), αφού πείθει ως κομπλεξικός νέος στα όρια της ψυχικής παράκρουσης.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι ο Steven Chbosky περνάει ένα αισιόδοξο μήνυμα μέσα από μία ταινία που δείχνει τα στάδια μίας προβληματικής ενηλικίωσης. Η δυνατή φιλία, ο έρωτας και η ελπίδα μπορούν τελικά να μετατρέψουν ένα περιθώριο στο επίκεντρο του κόσμου. Μπορεί κανείς αντιμετωπίζοντας τους φόβους του, να απαλλαχτεί από κάθε είδους τύψη ή ενοχή και να ζήσει ελεύθερος. Όπως έκαναν οι ήρωες της ταινίας, και από το περιθώριο.. βρέθηκαν στο κέντρο του , δικού τους, κόσμου!

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές