Ghostbusters - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ghostbusters

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

30 χρόνια μετά την πρωτότυπη ταινία, οι κυνηγοί φαντασμάτων θα επιστρέψουν, και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελούνται μόνο από γυναίκες. Ο σκηνοθέτης Paul Feig συνδυάζει τα μεταφυσικά στοιχεία που έκαναν την σειρά τόσο αγαπητή, με ένα cast από τις πιο ταλαντούχες παρουσίες του σήμερα.

Ο Paul Feig (Spy) σκηνοθετεί τους Kristin Wiig (Bridesmaids), Melissa McCarthy (Spy), Leslie Jones (Saturday Night Live), Kate McKinnon (Saturday Night Live), Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron), Andy Garcia (The Godfather: Part III), Michael K. Williams (Boardwalk Empire), Matt Walsh (Veep), Cecily Strong (Saturday Night Live), Neil Casey (Saturday Night Live) και Charles Dance (Game of Thrones).

Στο μεταξύ έχει επιβεβαιωθεί η εμφάνιση των Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver και Annie Potts.

166256-670x315

Το ίσως αχρείαστο αυτό reboot των θρυλικών Ghostbusters έχει ελάχιστα θετικά σημεία και δυστυχώς το χιούμορ που προσφέρει είναι μετριότατο, στηριζόμενο κυρίως σε άγαρμπες σκηνές slapstick και χοντροκομμένων αστείων.

Το σενάριο, που είναι απίστευτα απλοϊκό και καθόλου ενδιαφέρον, ακολουθεί τις πρωταγωνίστριες Wiig, McCarthy και McKinnon οι οποίες υποδύονται τις επιστήμονες που μαζεύονται για να μελετήσουν τα παραφυσικά φαινόμενα που πλήττουν την Νέα Υόρκη. Ταξιδεύουν σε διαφορετικές τοποθεσίες και πολεμούν φαντάσματα, αναβαθμίζοντας σιγά-σιγά το οπλοστάσιο τους, αλλά η πλοκή τους φέρνει βολικά στα κατάλληλα σημεία την κατάλληλη στιγμή από το πουθενά, εξαφανίζοντας κάθε προσδοκία για σασπένς. Ακόμα και η μεγάλη αποκάλυψη της ταινίας συμβαίνει γιατί ο βασικός κακός ήταν αρκετά ανόητος ώστε να γράψει και να ζωγραφίσει τα σχέδιά του σε ένα απίστευτα προφανές σημείο για τις πρωταγωνίστριες.

Ελάχιστοι από τους χαρακτήρες ήταν αρεστοί και ακόμα λιγότεροι έβγαζαν νόημα. Η χαρακτήρας της Jones για παράδειγμα μπαίνει στην ομάδα για πραγματικά άκυρους λόγους. Είναι απ’ ότι φαίνεται καλή πλοηγός για την πόλη, ή κάτι τέτοιο, γιατί διαβάζει πολύ και δουλεύει στο μετρό (!?)Επίσης για κάποιο λόγο φωνάζει πολύ.

Η McCarthy και η Wiig δίνουν από τις χειρότερες ερμηνείες τους, και στις περισσότερες αστείες τους σκηνές απλά λούζονται από εμετό ή πετιούνται αριστερά και δεξιά λόγω του χαλασμένου τους εξοπλισμού.

Η χαρακτήρας της McKinnon δεν έχει καθόλου προσωπικότητα πέρα από το στερεότυπο του ”τρελού επιστήμονα” και φαίνεται τόσο τυποποιημένη που είναι πολύ δύσκολο να ταυτιστεί κανείς μαζί της.

Γενικότερα οι πρωταγωνίστριες δεν έχουν χημεία μεταξύ τους και δεν συνεργάζονται επιτυχώς η μία με την άλλη. Κάθε σκηνή τους είναι άβολη και υπερβολικά φωνακλίδικη, αφήνοντας το κοινό να αναρωτιέται για το τι στο καλό συμβαίνει στην οθόνη.

Τα μόνα ίσως καλά στοιχεία της ταινίας είναι τα ενδιαφέρονται ειδικά εφέ των νέων φαντασμάτων και ο χαρακτήρας του Chris Hemsworth, που αν και τις περισσότερες φορές προσπαθεί πολύ σκληρά να σε κάνει να γελάσεις, σε κάποιες από αυτές καταφέρνει να αποσπάσει έστω ένα χαχανιτό.

Μια πολύ μέτρια ταινία που ίσως καλό θα ήταν να μην είχε γίνει, γιατί το μόνο που κατάφερε ήταν να αμαυρώσει το όνομα ενός αγαπημένου franchise.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές