Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου 2017: Η Μεγάλη μου Νύχτα / Mi Gran Noche – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου 2017: Η Μεγάλη μου Νύχτα / Mi Gran Noche

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Ο Χοσέ είναι άνεργος, και τον στέλνει το γραφείο ευρέσεως εργασίας να συμμετάσχει ως κομπάρσος στη βιντεοσκόπηση μιας εκπομπής για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέσα στον Αύγουστο! Εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι σαν κι αυτόν έχουν κλειστεί μέσα στο στούντιο για μια εβδομάδα, όσο υποκρίνονται ότι περνάνε καλά και γιορτάζουν την ψεύτικη επέλαση της Νέας Χρονιάς. Μέσα σε αυτό το ανεξέλεγκτο χάος υπάρχει χώρος για τον έρωτα;


Ευχάριστη έκπληξη για το φετινό ισπανόφωνοφεστιβάλ αποτέλεσε η Μεγάλη μου Νύχτα. Μετά από μια μακρά εβδομάδα βαθειάς κουλτούρας, ένα διάλειμμα κρίνεται απαραίτητο και ο Álex de la Iglesia το προσφέρει απλόχερα με το φαντασμαγορικό γκροτέσκο του, που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις

Η υπόθεση λαμβάνει χώρα σε ένα στούντιο, όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της εκπομπής της παραμονής Πρωτοχρονιάς (2016), και εμπλέκει πλήθος προσώπων του χώρου του θεάματος. Προσωπικοί ανταγωνισμοί, εκβιασμοί, ένα ρηχό ρομάντζο και μια απόπειρα φόνου, αποτελούν λίγες μόνο από τις εκφάνσεις αυτού του φαντασμαγορικού πάρτι. Ντυμένο με πολύχρωμα σκηνικά, χορούς και τραγούδια, το κωμικό σενάριο καταφέρνει να διατηρήσει αέναη την κίνηση και να διατηρήσει αμείωτη την προσοχή, παρά την ελαφρότητα της θεματολογίας.

Η ταινία λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό ως καυστικό σχόλιο στη σύγχρονη εποχή, μια σάτιρα για το χώρο του θεάματος. Το κόνσεπτ απεικονίζει την προσπάθεια αναπαράστασης παραπλανητικά αψεγάδιαστου εορτασμού. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται τον Οκτώβρη, οι συμμετέχοντες, περιορισμένοι στον ίδιο χώρο επί μία εβδομάδα αγνοούν τη βίαιη διαδήλωση των προσφάτως απολυμένων έξω από τις πόρτες του κτηρίου, και στα πλούσια τραπέζια σερβίρεται πλαστικό φαγητό. Η ειρωνεία είναι προφανής και την ίδια στιγμή ο σκηνοθέτης μας φαίνεται γοητευμένος από αυτή την αντίφαση.

Η Μεγάλη μου Νύχτα σημειώνει όμως μια μεγαλύτερη επιτυχία, από το φρενήρη ρυθμό της εναλλαγής και της εξέλιξης. Παρά το γεγονός πως οι νύξεις αφορούν στη δημοφιλή εγχώρια κουλτούρα, η δομή είναι εύκολα προσαρμόσιμη και κατανοητή από το διεθνές κοινό, αφού τα πρόσωπα μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη ως καρικατούρες. Μία ιδιάζουσα λοιπόν επιλογή που δεν θα απογοητεύσει στην υπόσχεσή της για ένα απολαυστικό βράδυ.

Βαθμολογία Χρηστών


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Προβολές


Παίζεται σε: 0 αίθουσες
0 αίθουσες στην Αθήνα
0 αίθουσες στην Θεσσαλονίκη
0 αίθουσες στην Επαρχία


Η ταινία δεν παίζεται πλέον στις αίθουσες