Έρωτας αλά Kαταλανικά / Ocho apellidos catalanes - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έρωτας αλά Kαταλανικά / Ocho apellidos catalanes

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , , , ,

Γράφει:

Ο Κόλντο, ο πατέρας της όμορφης Αμάϊα, έχει βαρέσει συναγερμό: η κόρη του τα φτιάχνει με έναν Καταλανό. Ένας Βάσκος πατέρας φυσικά δεν μπορεί ν’ αφήσει κάτι τέτοιο να περάσει έτσι, γι’ αυτό θα ζητήσει τη βοήθεια του Ανδαλουσιανού Ράφα.

Ο «Έρωτας αλά ισπανικά», η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία της Ισπανίας, τώρα έχει και σίκουελ! Η πιο εμπορική κωμωδία στην ιστορία του ισπανικού σινεμά, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια θεατές, ζητούσε μια εξίσου αστεία και ανατρεπτική συνέχεια, κι έτσι ο «Έρωτας αλά καταλανικά» στέλνει το πρωταγωνιστικό τρίο στην Καταλονία, σε νέες εξωφρενικές περιπέτειες.

ocho-apellidos-catalanes-644x362

Ο τοπικισμός του Κόλντο πιάνει κόκκινα, όταν αντιλαμβάνεται ότι η κόρη του θα παντρευτεί έναν ξένο – ακόμα χειρότερα, έναν Καταλανό! Έναν από αυτούς τους ανθρώπους «Που θεωρούν τους εαυτούς τους λιγότερο Ισπανούς κι από τους Βάσκους», όπως λέει αγανακτισμένος, έναν τύπο χίπστερ με μούσι και μοδάτα γυαλιά που τρώει ντιζαϊνάτα φαγητά. Ο Κόλντο μαζεύει όλο του το κουράγιο και περνάει για πρώτη φορά τα βασκικά σύνορα με σκοπό να φτάσει μέχρι τον ισπανικό Νότο για να βρει τον Ράφα, τον πρώην φίλο της Αμάϊα. Προκειμένου όμως να τον πείσει να διεκδικήσει και πάλι την καρδιά της κόρης του, ο Κόλντο θα χρειαστεί μεγαλοβδομαδιάτικα να τρυπώσει σε μια παραδοσιακή λιτανεία που περιφέρει το άγαλμα της Παρθένου σε όλη τη Σεβίλλη για να τον κάνει να δεχτεί το παράτολμο σχέδιό του (προτού βέβαια συμβεί ένα μικρό ατυχηματάκι και γίνει το άγαλμα κομμάτια). Οι δύο άντρες ξεκινούν για την Χερόνα, όπου ο Ράφα αυτή τη φορά θα προσποιηθεί και πάλι πως είναι ντόπιος, αυτήν τη φορά βέρος Καταλανός, και θα φτάσει μάλιστα να ηγηθεί του νέου εθνικιστικού κινήματος της περιοχής… Και τι δεν θα κάνει ο Ράφα για προκειμένου να ξανακερδίσει την Αμάϊα, γιατί στην πραγματικότητα εξακολουθεί να την αγαπάει όπως την πρώτη μέρα.

Ο «Έρωτας αλά καταλανικά» είναι μια ταινία της Telecinco Cinema, της πιο επιτυχημένης εταιρείας παραγωγής των τελευταίων 15 χρόνων στην Ισπανία («Ο Λαβύρινθος του Φαύνου», «Τhe Impossible», «Κελί 211», «Τσε ο Αργεντινός»), και μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει 6 εκατομμύρια θεατές

imagen-sin-titulo-1


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές