Επιστροφή στην Ιθάκη (Retour à Ithaque) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Επιστροφή στην Ιθάκη (Retour à Ithaque)


Γράφει:

Πέντε φίλοι από τα παλιά βρίσκονται σε μία ταράτσα της καλοκαιρινής Αβάνα. Αφορμή της συνάντησης τους, ο εορτασμός της επιστροφής του ενός, μετά από 16 χρόνια εξορίας στη Μαδρίτη. Μέχρι την αυγή, ο Αμαντέο, ο Άλντο, η Τάνια, ο Ράφα και ο Έντι συζητούν, χορεύουν, πίνουν, καπνίζουν, παρηγορούν ο ένας τον άλλον, θυμώνουν, και τραγουδούν πάνω απ’τα απομεινάρια μιας χαμένης (;) νεότητας και μιας ακόμα δυνατής φιλίας.

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης Λοράν Καντέ (Ανάμεσα Στους Τοίχους, 2008) συνυπογράφει το σενάριο με τον δημοφιλή συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα. Η ταινία ανιχνεύει μια γενιά που βίωσε το μεταίχμιο της Κουβανικής ιστορίας και που είναι γεμάτη θυμό για την κλεμμένη ζωή της.

«Η Επιστροφή στην Ιθάκη είναι μια ιστορία μερικών ανθρώπων και, μέσω της ζωής τους, η ιστορία της γενιάς μου. Σίγουρα δεν είναι το μόνο δυνατό πορτρέτο, αλλά είναι αναμφίβολα η αντανάκλαση των πολλών αβεβαιοτήτων, ελπίδων, επιτευγμάτων και απογοητεύσεων ορισμένων Κουβανών – οι οποίοι ρίχτηκαν βάναυσα από τους ανέμους της ιστορίας στην ανοιχτή θάλασσα, όπου πολλοί δεν καταφέρνουν να βρουν ένα ασφαλές λιμάνι», Λεονάρδο Παδούρα – Ιούλιος 2014.

 

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές