Edith - Το πρώτο μέρος μίας Ελληνικής τριλογίας μυστηρίου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Edith – Το πρώτο μέρος μίας Ελληνικής τριλογίας μυστηρίου


Γράφει:

Σε ένα θέατρο ο ανατρεπτικός μάγος Sanford ( Ρένος Χαραλαμπίδης) φαίνεται να έχει καθηλώσει τα βλέμματα. Ανάμεσα στο ενθουσιασμένο πλήθος, βρίσκεται και η Edith ( Εύα Γαλάνη) μαζί με την μητέρα της (Θεοδώρα Σιάρκου), παρακολουθώντας με κομμένη ανάσα τα μαγικά κόλπα που ξεχωρίζουν σαν φλόγες μέσα από το σκοτάδι. Ένα από τα κόλπα όμως επιτάσσει την συμμετοχή ενός θεατή. Έτσι η Edith παίρνει μια απόφαση που θα ανατρέψει όχι μόνο τη δική της ζωή αλλά και του συμπρωταγωνιστή της William (Σωτήρης Σωτηριάδης). Η μοίρα θα ενώσει με τον πιο παράξενο τρόπο αυτούς τους δυο ανθρώπους, καθώς όλοι θα γίνουμε μάρτυρες μιας ανατρεπτικής ιστορίας.

Αυτή είναι η υπόθεση της “Edith”, του πρώτου μέρους μιας ελληνικής τριλογίας μυστηρίου, η οποία από το trailer μας έχει ιντριγκάρει αρκετά.

Το όλο εγχείρημα, θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία, όπου και θα παρουσιαστούν και τα δύο ακόμα κεφάλαια της ιστορίας. Την σεναριακή και μουσική επιμέλεια έχουν αναλάβει οι Percentage, ένα ελληνικό συγκρότημα, με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Domenik Papaemmanouil, να κάνει και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, με τη Κατερίνα Κουράκου να έχει αναλάβει την επιμέλεια του σεναρίου.

Στο cast: Εύα Γαλάνη, Σωτήρης Σωτηριάδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Θεοδώρα Σιάρκου, Κατερίνα Κουράκου, Παναγιώτης Πέττας, και Ίριδα Μαυροειδή.

siarkou

renos

edithwilliam

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε την ταινία, πριν λίγες ημέρες στα πλαίσια του φεστιβάλ “Νύχτες Τρόμου” το οποίο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Το πρώτο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι μιλάμε για μία προσπάθεια αρκετά φιλόδοξη, την οποία οφείλουμε να επικροτήσουμε. Αναλυτικότερα όμως (και χωρίς spoilers):

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι ικανοποιητική. Από την κίνηση της κάμερας, το στήσιμο των σκηνών, μέχρι τη φωτογραφία, το όλο εγχείρημα μόνο πρόχειρο δεν μοιάζει. Στα πολύ θετικά, σε ό,τι αφορά το τεχνικό μέρος πάντα, η μουσική επένδυση της ταινίας, η οποία υπάρχει σε όλη της την διάρκεια και προσθέτει πινελιές απόκοσμου. Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι τα οπτικά εφέ της ταινίας, υπάρχουν και είναι αξιόλογα, είτε αυτά είναι computer animated, είτε πρακτικά. Υπάρχουν και λειτουργούν. Σεναριακά, οι Percentage με την  Κατερίνα Κουράκου έχουν εμφανείς επιρροές από ταινίες τρόμου-μυστηρίου, αλλά ευτυχώς δεν μιλάμε για αντιγραφές. Ερμηνευτικά πρέπει να ξεχωρίσουμε την Θεοδώρα Σιάρκου, η οποία για ακόμα μία φορά ερμηνεύει, και καταφέρνει να αφήσει το στίγμα της σαν μητέρα της Edith.

Αλλά όπως κάθε ταινία, έτσι και εδώ, αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα. Το ότι η ταινία τοποθετείται στο παρελθόν, ήταν μάλλον μία ατυχής επιλογή, καθώς δεν προσθέτει κάτι στην ταινία. Επίσης εντοπίσαμε και ένα θέμα στον ρυθμό. Σε άλλα σημεία είναι ικανοποιητικός, σε άλλα όχι, κάνοντας κάποιες σκηνές να μοιάζουν 2 ταχυτήτων. Τέλος, φαίνεται να μην υπάρχει χημεία ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό δίδυμο των Edith (Εύα Γαλάνη) και William (Σωτήρης Σωτηριάδης), πράγμα που σε κάνει να μην μπορείς να εστιάσεις όσο θα έπρεπε. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας.

Σε γενικές γραμμές, η “Edith” δεν είναι απαραίτητα μία κακή ταινία. Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα 2 κεφάλαια της τριλογίας, θα ανατρέψουν τις προβλέψεις μας. Όπως όμως και να έχει μιλάμε για μία ελληνική προσπάθεια, που αξίζει την προσοχή μας…

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές