Δώρο των Θεών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Δώρο των Θεών

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: ,

Γράφει:

Η 36χρονη Άννα δεν μπορεί να το συλλάβει: το θέατρο στο οποίο έπαιζε χρόνια ολόκληρα την πέταξε στο δρόμο. Και από το σανίδι, που ήταν για εκείνη ο κόσμος ολόκληρος, βρίσκεται στο τοπικό κέντρο εύρεσης εργασίας και βρίσκει μια καινούργια απασχόληση που δεν την περίμενε καθόλου.

Αναλαμβάνει να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής για οκτώ μακροχρόνιους ανέργους. Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης, ιδεαλιστής, μάγκας,αλλά και άνθρωπος της δράσης. Όταν η Άννα αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Δημήτρης είναι ο μόνος που φαίνεται να του αρέσει αυτή η πρωτοβουλίαστο κάτω κάτω αυτός είναι που θα παίξει το ρόλο του βασιλιά Κρέοντα: «Μέσα από μένα μιλάει η ιστορία της χώρας μου

Αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας Δώρο των Θεών, του Oliver Hafner, που έχει ήδη βραβευθεί με Βραβείο Κοινού και το Βραβείο Καλύτερης Παραγωγής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2014, ενώ και η πρωταγωνίστρια Katharina Marie Schubert ήταν υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο Κινηματογράφου (LOLA) για την Καλύτερη Ερμηνεία ΑΓυναικείου Ρόλου το 2015.

H διανομή της ταινίας πραγματοποιείται από την Kouzi Productions και οι προβολές της έχουν προγραμματιστεί από τις 9 Απριλίου και για τα επόμενα τρία Σαββατοκύριακα στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ. Μετά την προβολή της Κυριακής θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις.

Πιο αναλυτικά:

10 Απριλίου:

Δραματοθεραπεία: η τέχνη ως διαμεσολάβηση για δύσκολες προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις

Με τους: Στέλιο Κρασανάκη, ψυχίατρο, σκηνοθέτη,δραματοθεραπευτή, και Νατάσσα Αποστολάκη, ηθοποιό και δραματοθεραπεύτρια

17 Απριλίου:

Αλλάζουμε, αλλάζω: νέες ιδέες, νέα ταλέντα

Με τη Δήμητρα Καρατώλου, MSc, pCC – executive, Career & life Coach, ιδρύτρια lifepassport

24 Απριλίου:

Απώλεια εργασίας και αναζήτηση ταυτότητας μέσα από την ομαδικότητα και τη δημιουργικότητα

Με τον Μιχάλη Πέτρου, ψυχαναλυτή (μέλος της Διεθνούς ΨυχαναλυτικήςΈνωσης), κλινικό ψυχολόγο και κοινωνικό ανθρωπολόγο (Πανεπιστήμιο lyon 2)


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές