Ντούλιτλ (Dolittle) - O Robert Downey Jr., επιστρέφει, σε κάτι (ίσως) αχρείαστο (κριτική) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ντούλιτλ

(Dolittle)


Είδος:

, , ,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 106
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , , , , , , , , , , , ,
Πρεμιέρα: 16-01-2020

Γράφει:

Κι ας ξεκινήσουμε με κάτι που είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όταν συμβαίνει, τα πράγματα δεν πάνε καλά…

Η ταινία έχει γυριστεί πριν από 2 χρόνια. Οι πρώτες δοκιμαστικές προβολές απογοήτευσαν πολύ. Οπότε πάμε για να ξαναγυρίσουμε κάποιες σκηνές, με την βοήθεια κι άλλου σκηνοθέτη, έναν χρόνο μετά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ταινία να καθυστερήσει να βγει στις αίθουσες, με δύο ημερομηνίες εξόδου να ακυρώνονται.

Ναι, είναι ύποπτο, και σε γενικές γραμμές η κινηματογραφική επαναφορά του μύθου, δεν είναι απαίσια ταινία. Μέτρια σίγουρα ναι. Την οποία σίγουρα θα ξεχάσεις εύκολα, όταν βγεις από την αίθουσα.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι την πρώτη φορά που είδαμε τον “μύθο”, ήταν στην σύγχρονη Αμερική, με πρωταγωνιστή τον Eddie Murphy.

Αυτή τη φορά όμως, μεταφερόμαστε στη Βικτωριανή Αγγλία, με τον John Dolittle (Robert Downey Jr) να θρηνεί τον χαμό της γυναίκας του, και να αποσύρεται σε μία έπαυλη, με μόνη συντροφιά τα ζώα του. Η ικανότητά του να μιλάει με αυτά, αποδυναμώνει την ικανότητά του να συναναστρέφεται με κόσμο όμως. Όλα αυτά θα αλλάξουν, όταν δύο παιδιά καταφθάνουν στην έπαυλη.

Και από εκεί και κάτω, το χάος. Διότι το σενάριο από εκεί και κάτω είναι μία κλεισεδούρα, χωρίς πολλά πολλά, αλλά κυρίως με αστεία που περιμένεις να ακούσεις.

Ο λόγος που χρειάστηκε να ξαναγυριστούν σκηνές ήταν η έλλειψη κωμικού στοιχείου, κι αυτό από μόνο του λέει κάτι.

Η ταινία δεν καταφέρνει να σωθεί ούτε από το λαμπρό cast που δανείζει την φωνή του για τα ζώα: John Cena, Octavia Spencer, Rami Malek, Emma Thompson, Kumail Nanjiani, Marion Cotillard, Tom Holland, Selena Gomez, Craig Robinson, Ralph Fiennes. Μέσα σε όλα αυτά, ο Downey είναι αξιόλογος όπως πάντα άλλωστε.

 

Σε πολλές στιγμές ο “Ντούλιτλ” δίνει την αίσθηση ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι μεγαλύτερο, ή και σημαντικότερο. Όχι μόνο σαν κωμωδία, αλλά κι ως κάτι επαναστατικό. Αποτελεί μία ευχάριστη θέαση για το νεαρό, το πολύ νεαρό κοινό. Μην περιμένετε όμως περισσότερα…

 

 

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές