Διασταυρούμενες Ζωές (Krugovi/Circles) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Διασταυρούμενες Ζωές (Krugovi/Circles)

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Μία ηρωική πράξη, μία τραγική κατάληξη και οι ζωές πέντε ανθρώπων έρχονται αντιμέτωποι με τα μυστικά τους και τις ενοχές του παρελθόντος. Η νέα ταινία του Srdan Golubovic, βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός, για την ενοχή, την απογοήτευση, την εκδίκηση ή απλά την εκτέλεση του καθήκοντος.  

Στη Βοσνία του 1993, κατά τη διάρκεια του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου πολέμου, ο Marko, ένας Σέρβος στρατιώτης, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον Haris, έναν μουσουλμάνο πωλητή, από τη βίαιη επίθεση τριών στρατιωτών, χάνει τη ζωή του.

635202912066418299_Krogi_Circles_Krugovi_Official_Trailer_hd720_720p

Δώδεκα χρόνια μετά, ο πόλεμος έχει σταματήσει αλλά οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και επηρεάζουν τις ζωές όσων ενεπλάκησαν στο γεγονός αυτό. Ο πατέρας του Marko αναστηλώνει μία εκκλησία, όταν ένας από τους δολοφόνους του γιου του θα του προσφέρει βοήθεια. Ο φίλος του Marko, διάσημος χειρούργος, θα κληθεί να χειρουργήσει τον Todor, τον κύριο υπαίτιο του συμβάντος. Τέλος, ο Haris, που ζει και εργάζεται πλέον στη Γερμανία, θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του απέναντι στον Marko, τον ήρωα που του έσωσε τη ζωή, θυσιάζοντας τη δική του. Η ηρωική πράξη του Marko έγινε άραγε μάταια ή δημιούργησε αλλεπάλληλες αντιδράσεις, όπως τους κύκλους που δημιουργεί μία πέτρα που πέφτει στο νερό.

Η ταινία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Sundance του 2013 και αποτελεί την επίσημη πρόταση της Σερβίας για τα Όσκαρ του 2014.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές