Τα δεσμά του Διαβόλου (Devil's Knot) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα δεσμά του Διαβόλου (Devil’s Knot)

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: ,

Γράφει:

Μέμφις, Αρκάνσας 1993. Τρεις έφηβοι συλλαμβάνονται για τους σκληρούς φόνους τριών 8χρόνων 2 από αυτούς καταδικάστηκαν σε ισόβια και ο τρίτος σε θανατική ποινή. Οι Damien Echols, Jesse Misskelley, Jr., και Jason Baldwin, γνωστοί πλέον και σαν “The Memphis Three”, συγκλόνισαν με την υπόθεσή τους την Αμερική, με θέματα όπως το σύστημα δικαιοσύνης, και τις αντιδράσεις των βαθιά θρησκευόμενων περιοχών. 

Αυτή είναι η υπόθεση του Devil’s Knot, το οποίο βγαίνει σήμερα στις αίθουσες. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον έτσι δεν είναι; Δυστυχώς μόνο ακούγεται. Θα μπορούσα να σας πω από τώρα να μην πάτε να το δείτε. Αλλά επειδή έχω το κακό συνήθειο να εξηγούμαι, διαβάστε παρακάτω.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Atom Egoyan, και όσο να πεις αυτό το όνομα αποτελεί μία εγγύηση. Αυτό που καταφέρνει να κάνει εδώ, είναι να δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με όλα τα θέματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτή την ιστορία, κυρίως σε ότι αφορά το δικαστικό σύστημα. Το λάθος είναι αλλού. Δεν μπόρεσε να αποδώσει πλήρως το μέγεθος των θεμάτων, συν του ότι η ταινία πάσχει ρυθμού σχεδόν από την αρχή. Η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ καλή, και σου δίνει από την αρχή να καταλάβεις την σοβαρότητα της κατάστασης.

Στο πρωταγωνιστικό δίδυμο Colin Firth και Reese Witherspoon. Στην πρώτη περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την υποκριτική ικανότητα του Firth. Εδώ όμως δεν μπορεί να σώσει τίποτα. Φαίνεται εκτός τόπου, πράγμα το οποίο αποτελεί κατηγορία για το σενάριο. Όχι ότι δεν παίζει καλά, αυτό δεν γίνεται. Αλλά ο ρόλος του είναι ρηχός, χωρίς να μπορέσει να αποδώσει τίποτα από το αναμενόμενο. Και πάμε στην Witherspoon. Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Από που να ξεκινήσω. Από το άδειο βλέμμα; Από την επιφανειακή ερμηνεία; Από την απίστευτα πρόχειρη αμερικάνικη προφορά του νότου; Όπως και να το δεις, είναι το απόλυτο mis-casting. Για το μόνο που μπορεί να σε πείσει είναι ότι θα σου χτυπήσει την πόρτα για να σου κάνει επίδειξη tupper. Όχι ότι θα αγοράσεις, αλλά λέμε τώρα. Κάπου διάβασα ότι ίσως αυτός ο ρόλος την καταδικάσει. Ας ελπίσω πως όχι. Κρίμα είναι.

Τώρα σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να μάθετε τα πάντα για την ιστορία των φόνων, καλύτερα να βρείτε και να δείτε τα τρία μέρη του ντοκυμανταίρ “Paradise Lost”. Τουλάχιστον αυτά έχουν απόλυτο ενδιαφέρον.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές