Σκοτεινά Νερά (Dark Waters) - Mark Ruffalo και Anne Hathaway σε μία πραγματική ιστορία (κριτική) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Σκοτεινά Νερά

(Dark Waters)


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 126
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , , , , ,
Πρεμιέρα: 05-03-2020

Γράφει:
Βαθμολογία Cinefreaks:

O Mark Ruffalo βασίζει την επόμενη ερμηνεία του σε μία αληθινή ιστορία περιβαλλοντικής κρίσης, πράγμα που απασχολεί και τον ίδιο.

Ο ηθοποιός ερμηνεύει στο νέο Dark Waters, τον Robert Bilott, έναν δικηγόρο, ο οποίος έχει βασίσει την καριέρα του στην υπεράσπιση εταιριών με χημικά όταν εκείνες δέχονται μηνύσεις. Θα ανακαλύψει ένα σκοτεινό μυστικό το οποίο συνδέει πληθώρα ανεξήγητων θανάτων με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες. Για να αποκαλύψει την αλήθεια θα πρέπει να ρισκάρει το μέλλον και την οικογένειά του.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Todd Haynes, (Carol), με το cast να συμπληρώνουν οι Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman, Bill Camp, Victor Garber, Mare Winningham και William Jackson Harper.


Βλέποντας, τα “Σκοτεινά Νερά”, σε κάποιο σημείο μία αγελάδα τρελένεται να επιτίθεται στον Rod Bilott (Mark Ruffalo). Και εκεί απορήσαμε. Μπορεί ένα δικαστικό δράμα να είναι τρομακτικό σε όλες του τις πτυχές; Η απάντηση είναι απλή: Ναι.

Και μπορεί το 70’ς δράμα του Todd Haynes, να μην είναι η ταινία που θα μείνει στην ιστορία, την ίδια στιγμή αφηγείται μια ιστορία, που μόνο επιδερμικά δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις.

Τα “Σκοτεινά Νερά” είναι ένα βραδύκαυστο φιτίλι, αποτελώντας την ίδια στιγμή ένα project ετών για τον παραγωγό Mark Ruffalo. Κι η ιστοριά όσο να πεις, λίγο κλασική. Ένας δικηγόρος τα βάζει με ένα τεχνολογικό κολλοσό, τον οποίο εκπροσωπεί η ίδια του η δικηγορική εταιρία, σε μία μάχη που θα κρατήσει χρόνια.

Ο Billott θα εναντιωθεί στην εταιρεία DuPont για το γεγονός ότι εκείνη ρίχνει χημικά στους ποταμούς, δημιουργώντας περιβαλλοντικούς κινδύνους, όπως θανάτους σε ζώα και ανθρώπους. Η εταιρεία όμως είναι η βασική πηγή προσφοράς εργασίας στην περιοχή. Όταν θα ανακαλύψει ότι το καρκινογόνο χημικό, βρίσκεται στο Teflon, και κατ’ επέκταση βρίσκεται σε κάθε σπίτι, θες να γυρίσει στο δικό σου και να πετάξεις ό,τι τηγάνι βρεθεί μπροστά σου.

Σίγουρα δεν μιλάμε για μία ταινία από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Haynes. Ο κόσμος της ταινίας είναι σκοτεινός, γκρίζος, από τα υποφωτισμένα γραφεία, μέχρι τα με χρώμα θανάτου βοσκοτόπια, και από τους διαλόγους μεταξύ των εμπλεκόμενων, μέχρι τις προσωπικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Ruffallo και Anne Hathaway.
Κι εδώ έρχεται ακόμα ένα ατού της ταινίας. Η αφήγηση. Σεναριακά, οι Mario Correa και Matthew Michael Carnahan, αφηγούνται το timeline της ιστορίας σχεδόν ανά χρονιά, κάνοντας την ταινία να φαντάζει σαν τηλεοπτική σειρά. Όχι απαραίτητα καλό, ωστόσο λειτουργεί στον εσωτερικό τρόμο που σου δημιουργεί.

Και δε λέω: Καλός ο Ruffalo, καλή η Hathaway, καλός ο Tim Robbins, αλλά η κινητήριος δύναμη της ταινίας είναι η ερμηνεία του Bill Camp, σαν τον αγρότη από τον οποίο ξεκίνησαν όλα. Η ερμηνεία του είναι τόσο στιβαρή, που δεν μπορείς παρά να του βγάλεις το καπέλο. Με διαφορετικό marketing, θα μιλούσαμε για ένα εύκολο Oscar Β’ Ανδρικού.

Τα “Σκοτεινά Νερά”, δεν είναι το νέο “Erin Brockovich”. Είναι όμως μια βαθιά τρομακτική ταινία, με, δυστυχώς, σύγχρονο θέμα.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές