Κουβανέζικος Έρωτας (Cuban Fury) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κουβανέζικος Έρωτας (Cuban Fury)

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Αν εξαιρέσεις το μπαλέτο, ο χορός στον κινηματογράφο είναι κάτι που συνήθως εγγυάται ανάλαφρη διασκέδαση, λυγερόκορμους νεαρούς πρωταγωνιστές και στην καλύτερη περίπτωση μέτριες ταινίες. Το “Cuban Fury” δεν ξεφεύγει του κανόνα, παρεκτός του ότι ο βασικός ήρωας του κάθε άλλο από λυγερόκορμος νεαρός μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Νick Frost, το κινηματογραφικό έτερον ήμισυ του Simon Pegg σε επιτυχίες όπως το “Hot Fuzz” και το “Shaun of the Dead”, εδώ ηγείται του cast μόνος του, στο ρόλο του Bruce, που στα εφηβικά του χρόνια ήταν δεινός χορευτής της Salsa. Ένα δυστυχές συμβάν τον απέτρεψε να κυνηγήσει το  νεανικό του όνειρο και τώρα, 22 χρόνια αργότερα, έχει καταλήξει ένας ιδιαιτέρως ευτραφής υπάλληλος πολυεθνικής, που μαραζώνει μέσα στην αυτολύπηση. Η άφιξη της καινούριας προϊσταμένης του στη δουλειά, την οποία υποδύεται η υπερχαρισματική Rashida Jones του “Parks and Recreation”, θα ξυπνήσει μέσα του το παλιό παθός, καθώς κι εκείνη μοιάζει να μοιράζεται την ίδια αγάπη για την Salsa. Πέρα από την φανερή  έλλειψη αυτοπεποίθησης όμως του Bruce, εμπόδιο στο σχέδιο του για να κατακτήσει την γυναίκα των ονείρων του  θα σταθεί και ο  αλαζόνας συνεργάτης του ( Chris O’Dowd) που σκοπεύει να ρίξει πρώτος την γοητευτική διευθύντρια στο κρεβάτι.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με μια  σκληροπυρηνική ρομαντική κομεντί, με πλοκή τόσο παλιά, όσο και η τέχνη της αφήγησης: Δυο μονομάχοι σφάζονται για την καρδιά της Βασιλοπούλας. Μόνο που η μάχη αυτή τη φορά θα δοθεί στην πίστα, τα μαχαίρια θα αντικατασταθούν με χορευτικές φιγούρες και οι πανοπλίες με λαμέ πουκάμισα.

Παρά τους συμπαθείς χαρακτήρες  και το  πολλά υποσχόμενο επιτελείο ηθοποιών, που περιλαμβάνει επίσης τον πάντα διασκεδαστικό Ian MacShane, την γλυκύτατη Olivia Colman και τον χαριτωμένο Kayvan Novak στον στερεοτυπικό ρόλο του εξωστρεφή gay  που θα σπεύσει να μεταμορφώσει στιλιστικά τον ήρωα, η ταινία δεν καταφέρνει να προσφέρει κάτι περισσότερο από τα προβλεπόμενα κλισέ.  Οι προθέσεις είναι ευγενείς και υπάρχει ένα διάχυτο κλίμα ευφορίας, ωστόσο λείπουν τ’αξιομνημόνευτα αστεία και η συναισθηματική εμπλοκή είναι δύσκολο να επιτευχθεί, καθώς δραματουργικά όλα παραμένουν δισδιάστατα. Η μουσική και ο χορός έρχονται σε μικρότερες δόσεις από αυτές που σε προϊδεάζει το trailer,  ωστόσο αρκούν για να κάνουν το αποτέλεσμα πιο εύπεπτο . Σε τελική ανάλυση είναι μια ταινία που όσο ανώδυνα την παρακολουθείς, τόσο ανώδυνα μετά την ξεχνάς.

Το μόνο μεγάλο μας παράπονο είναι, ότι μέσα στο δίωρο αυτό latin party, η Rashida Jones, που έχει αποδείξει το ερμηνευτικό της εύρος τόσο τηλεοπτικά όσο και κινηματογραφικά, παραμένει σκανδαλωδώς ανεκμετάλλευτη  σε ένα διακοσμητικό ρόλο χωρίς ψαχνό.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές