Criminal - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Criminal


Γράφει:

Ο τίτλος του νέου αυτού θρίλερ, με πρωταγωνιστή τον Kevin Costner, υπόσχεται εγκλήματα. Και τελικά τα φέρνει σε πέρας. Εγκλήματα όμως κυρίως κατά της σεναριακής συνέπειας και της αφηγηματικής συνοχής, δυστυχως.

Αν και ο ικανός σκηνοθέτης Ariel Vromen, που μας έδωσε πριν τρία χρόνια το αξιοπρεπέστατο “The Iceman”, έχει στα χέρια του ένα σπουδαίο cast και έναν διόλου ευκαταφρόνητο προϋπολογισμό, δεν καταφέρνει να υπερβεί την γραφικότητα του προχειρογραμμένου σεναρίου και τελικά παραδίδεί μια περιπέτεια του σωρού, από αυτές που σε κοιμίζουν κατά καιρούς στην τηλεοπτική νυχτερινή ζώνη.

Η ταινία ξεκινάει δυναμικά, χρησιμοποιώντας ένα γνωστό και πολυχρησιμοποιημένο πλέον τρικ. Στα πρώτα δέκα λεπτά σκοτώνει το μεγαλύτερο της αστέρι,  τον Ryan Reynolds στην προκειμένη περίπτωση, ο οποίος υποδύεται έναν ηρωϊκό πράκτορα της CIA, που έχει ως στόχο ζωής του να συλλάβει ένα επικίνδυνο αναρχικό τρομοκράτη. Επειδή όμως όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα, ο πράκτορας μας γίνεται στάχτες κι αποκαϊδια από την πρώτη κιόλας σεκάνς.

maxresdefault

Από εκεί και πέρα την βρωμοδουλειά την αναλαμβάνει ο Kevin Costner. Ο χαρακτήρας που ερμηνεύει είναι ένας στυγνός κακοποιός χωρίς καμιά ενσυναίσθηση, λόγω όμως μιας εγκεφαλικής του ιδιαιτερότητας η CIA αναγκάζεται να τον στρατολογήσει, μεταφέροντας στον εγκέφαλο του τις αναμνήσεις του νεκρού πράκτορα. Μετά από μια περίπλοκη κι απαιτητική εγχείρηση που έχει τέλειώσει μέχρι να προφέρεις τον όρο «κινηματογραφική αδεία» , ο πάλαι ποτέ εγκληματίας έχει αφομοιώσει τις ικανότητες και την προσωπικότητα του ήρωα, και από τη μία παίρνει στο κατόπι τον κακό αναρχικό από την άλλη πολιορκεί και τη χήρα του αδικοχαμένου.

Πιο αδικοχαμένες βέβαια πάνε οι προσπάθειες των Garry Oldman και Tommy Lee Jones να σφραγίσουν με το ερμηνευτικό τους κύρος αυτόν τον σεναριακό αχταρμά, που ουτε ως guilty pleasure δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι εκρήξεις και τα πιστολίδια μπορεί να είναι χορογραφημένα στην εντέλεια, το σχηματικό κι εντελώς αμήχανο love story όμως και οι δισδιάστατοι χαρακτήρες στραγγίζουν κάθε ενδιαφέρον. Οι συνεχόμενες σεναριακές ανατροπές από ένα σημείο και μετά είναι απόλυτα προβλέψιμες και η ερμηνεία του Costner δεν βοηθά καθόλου τα πράγματα. Όχι, ότι φταίει κι αυτός βέβαια αφού ο χαρακτήρας του είναι χαμένος μέσα στην δημιουργική – not, ασάφεια της πλοκής.

Ούτε για μεσάνυχτα καθημερινής στο Star Channel.

pepp25rwoyk2nrobow60


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές