Colonia / Η Αποικία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Colonia / Η Αποικία

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Η Lena και ο Daniel (Emma Watson και Daniel Bruhl) είναι ένα νεαρό ζευγάρι που βρίσκεται μπλεγμένο στα γεγονότα του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Χιλή το 1973. Ο Daniel απάγεται από την μυστική αστυνομία του Pinochet και η Lena ακολουθεί τα ίχνη του σε μια απομονωμένη περιοχή στα νότια της χώρας, με την ονομασία Colonia Dignidad. Η Colonia παρουσιάζεται ως μια φιλανθρωπική θρησκευτική οργάνωση με επικεφαλής τον κήρυκα Paul Schafer (Michael Nyqvist), αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μέρος από το οποίο κανείς δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει. Η Lena αποφασίσει να εισχωρήσει σε αυτή την αίρεση με σκοπό να βρεί τον Daniel.

Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, το Colony είναι ένα χολυγουντιανού τύπου θρίλερ που έχει να κάνει με ένα ζευγάρι που βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Ο λόγος για την Colonia Dignidad, ένα μέρος βασανιστηρίων, βιασμών και θανάτου το οποίο λειτουργούσε ως θρησκευτική σέχτα με επικεφαλής έναν Ναζί κήρυκα σε συνεργασία με τις Χιλιανές και Γερμανικές αρχές.

emmawatsondaniebruhlcolonia-e1419863791363

Η ταινία περιγράφει τον τρόμο και τις φρικαλεότητες που συνέβαιναν σε αυτού του είδους τις σέχτες με τον τυπικό αμερικάνικο τρόπο, εστιάζοντας στον περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας και των βασικών δικαιωμάτων, αποφεύγοντας να απεικονίσει σκηνές αιματηρής βίας, γυμνού η ακραίων σωματικών βασανιστηρίων. Παρόλα αυτά προβάλει τα πνευματικά και ψυχικά βασανιστήρια με ιδιαίτερα βλοσυρό τρόπο, σε σημείο που κάνουν τον θεατή να αναρωτηθεί: είναι δυνατόν να συνέβαιναν όντως τέτοια πράγματα;

Η Emma Watson και ο Daniel Bruhl παίζουν την Lena και τον Daniel με μια πειστική αθωότητα που κάνουν το κοινό να τους υποστηρίζει και να ελπίζει πραγματικά στην επιτυχία τους. Η Watson υποδύεται αξιόλογα μια όμορφη, έξυπνη και δυναμική γυναίκα, που το θάρρος της γνώμης της την βάζει δυστυχώς σε μπελάδες. Ο Bruhl από την άλλη παίρνει περισσότερα ρίσκα με την ερμηνεία του, υποδυόμενος έναν διανοητικά διαταραγμένο άνθρωπο με σκοπό να πείσει αυτούς που τον έχουν αιχμαλωτίσει ότι δεν είναι απειλή. Η Watson και ο Bruhl είναι σίγουρα οι ατραξιόν της ταινίας, αλλά αυτοί τους οι ρόλοι δεν είναι και οι καλύτεροι της καριέρας τους.

To Colony μεταπηδά από πολιτικό θρίλερ σε love story και από εκεί σε θρησκευτικό δράμα με πολύ άκομψο τρόπο με αποτέλεσμα να χάνεται κάθε είδους συνοχή, κάνοντας το συγκεκριμένο μπέρδεμα διαφορετικών ειδών το χειρότερο κομμάτι του. Επίσης, η σχέση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών δεν εδραιώνεται επαρκώς στην αρχή της ταινίας, αφήνοντας μας να αναρωτιόμαστε γιατί θα ρίσκαρε την ζωή της για να σώσει αυτόν τον άνθρωπο.

Στον πυρήνα του, το Colony είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία, αλλά όχι μια αξιομνημόνευτη ταινία. Δεν προσφέρει αρκετή ένταση ως θρίλερ, αλλά ούτε έχει τα θεμέλια μιας καλής ερωτικής ιστορίας. Το γεγονός του ότι βασίζεται σε πραγματική ιστορία είναι το μόνο που το κρατάει στην επιφάνεια και οι φωτογραφίες αρχείου της πραγματικής Colonia Dignidad στο τέλος της ταινίας δίνουν μια λίγο μεγαλύτερη αξία σε αυτό το κατά τα άλλα μέτριο έργο. Ακόμα και τα ηχηρά ονόματα των δύο πρωταγωνιστών δεν καταφέρνουν να το κάνουν να ξεχωρίσει.

Sans titre 170


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές