Η Μοναχική Σύζυγος (Charulata) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Μοναχική Σύζυγος (Charulata)

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Η Charu ζει μία ήσυχη και βαλτομένη ζωή στην Ινδία του 1870. Ο σύζυγός της Bhupati, παρόλο που αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο στην εφημερίδα του, παρά στον γάμο τους, διακρίνει την μοναξιά που αισθάνεται η γυναίκα του, και ζητά από τον αδερφό της να της κρατάει συντροφιά. Την ίδια στιγμή ο αδερφός του, ο Amal, επιστρέφει αφού έχει τελειώσει τις σπουδές του, και μεταξύ αυτού και της Charu, αναπτύσσεται μία σχέση μέρα από φιλική. 

Αυτή είναι η υπόθεση της Ινδής “Μοναχικής Συζύγου”, που θα μπορέσουμε από σήμερα να δούμε στις ελληνικές αίθουσες, με μία μικρή καθυστέρηση. Τι εννοώ; Η ταινία βγήκε πρώτη φορά το 1964, στην Ινδία. Και ήδη εδώ και χρόνια έχει φανατικούς θαυμαστές.

Θεωρείται η καλύτερη δουλειά του σκηνοθέτη Satyajit Ray, ίσως και δικαίως. Ο ίδιος θεωρεί την συγκεκριμένη ταινία, την καλύτερη που έχει κάνει ποτέ.

Η “Σύζυγός” του, ασχολείται με μεγάλα νοήματα. Τοποθετείται σε ευγενικά και πνευματικά πλαίσια. Δεν είναι εύκολη ταινία, αλλά θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι βγήκε σε μία εποχή όπου το να παρουσιάζεις ριζοσπαστικές σχέσεις, και δει εξωσυζυγικές, ήταν αιτία τιμωρίας, ειδικά σε μία χώρα όπως η Ινδία. Ωστόσο η παρουσίαση αυτής της σχέσης αντιμετωπίζεται στην ταινία με ευαισθησία.

Δεν αποτελεί μία εύκολη επιλογή για σινεμά, αλλά δεν θα απογοητευτείτε αν την επιλέξετε.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές