Charade - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Charade

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , , , , ,

Γράφει:

Η ταινία του Stanley Donen (Singing in the Rain, Funny Face) του 1963 θεωρείται μία από τις τελευταίες εκλάμψεις του παλιού Hollywood και ο τίτλος της ανήκει και με το παραπάνω. 

Η Regina Lampert είναι παντρεμένη με έναν Αμερικάνο και μένουν στο Παρίσι. Σε ένα ταξίδι της στις ειδυλλιακές Ελβετικές Άλπεις γνωρίζει τον Peter Joshua που θα συναντήσει λίγο αργότερα στο Παρίσι. Στο μεταξύ η ιδέα να χωρίσει με τον άντρα της γίνεται όλο και πιο ελκυστική στο μυαλό της. Όταν όμως γυρίζει στο Παρίσι ανακαλύπτει ότι ο άντρας της έχει πεθάνει αφού πρώτα έχει πουλήσει όλα τους τα υπάρχοντα για μετρητά. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα όταν ο Αμερικάνος πρέσβης την φωνάζει στην πρεσβεία για να της ανακοινώσει ότι ο άντρας της έχει κλέψει από την κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και πως θα πρέπει εκείνη να βρει το ποσό και να το επιστρέψει.

Κάπου εκεί η Regina θα αρχίσει να καταδιώκεται από μια σειρά αδίστακτων δολοφόνων που θέλουν με την σειρά τους τα πολύτιμα αντικείμενα που έκλεψε ο άντρας της, με τον Peter Joshua, τον οποίο έχει αρχίσει να συμπαθεί να αναμιγνύεται περιέργως με τους δολοφόνους.

Ατμοσφαιρική ταινία με λίγο Παρίσι, πολύ Audrey Hepburn και Cary Grant και μια ιστορία που είναι ενδιαφέρουσα και κρατάει τον θεατή μέχρι τέλους, καθώς δεν γνωρίζουμε μέχρι τα τελευταία λεπτά ποιος είναι καλός και ποιος κακός, αλλά και ποιον περίεργο τρόπο βρήκε ο άντρας της Regina να κρύψει τα χρήματά του.

Η ταινία αγνοήθηκε από τα Oscar του 1964, ωστόσο είναι αναμφισβήτητα από τις καλύτερες της εποχής της, συνδυάζοντας μυστήριο, κωμωδία αλλά και συναίσθημα και έχοντας δύο από τα μεγαθήρια του Hollywood στους πρώτους ρόλους.

Audrey-Hepburn-in-Charade

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές