Bridge of Spies
Είδος: |
|
Έτος παραγωγής: | 2015 |
Σκηνοθεσία: | Steven Spielberg |
Σενάριο: | Ethan Coen, Joel Coen, Matt Charman |
Ηθοποιοί: | Alan Alda, Amy Ryan, Austin Stowell, Billy Magnussen, Joshua Harto, Peter McRobbie, Sebastian Koch, Tom Hanks |
Γράφει:
Η νέα ταινία του Steven Spielberg με τον Tom Hanks στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ένα πολιτικό/δικαστικό θρίλερ για τον Ψυχρό Πόλεμο στην Ευρώπη. Το “Bridge of Spies” αφηγείται την ιστορία ενός δικηγόρου από το Brooklyn, του James Donovan (Hanks), ο οποίος θα εμπλακεί στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου, όταν η CIA τον στρατολογεί για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση ενός Αμερικάνου πιλότου, από τις ρωσικές αρχές. Πρόκειται για πραγματική ιστορία,με το σενάριο να υπογράφουν οι Matt Charman (“Suite Francaise”) και Ethan & Joel Coen (“No Country for Old Men,” “Fargo”).
Το cast συμπληρώνουν οι Mark Rylance (“Twelfth Night,” “Jerusalem,” “Boeing Boeing”), Scott Shepherd (“Side Effects”), Amy Ryan (“Birdman,” “Gone Baby Gone”), Sebastian Koch (“A Good Day to Die Hard”), και Alan Alda (“M*A*S*H,” “The Aviator”).
Η ταινία έκανε γυρίσματα στο Βερολίνο όπου η γέφυρα των κατασκόπων όπως λέει και ο τίτλος της ταινίας υπήρχε. Μάλιστα τα γυρίσματα της ταινίας επισκέφτηκε και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ (φώτο πάνω). Το “Bridge of Spies” αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη.