Boychoir - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Boychoir

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Μετά το θάνατο την μητέρας του, ο 11χρονος Stet καταλήγει εσώκλειστος σε ένα μουσικό σχολείο. Τελείως έξω από τα νερά του, δείχνει να μην έχει καμία πρόθεση να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να ενσωματωθεί στο περιβάλλον του. Η απείθαρχη συμπεριφορά του όμως δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Όταν όμως η φιλοδοξία του θα τον αναγκάσει να καλλιεργήσει τις μουσικές ικανότητές του, τότε ανακαλύπτει τη μοναδικότητα της φωνής του. Μέσω αυτής θα κερδίσει την αναγνώριση των καθηγητών του και το σεβασμό των συνομηλίκων του, αφού με τη βοήθεια του Stet η διάσημη χορωδία εφήβων θα θριαμβέυσει στους διαγωνισμούς.

Boychoir_Portfolio_Still_7

Περσινά ξινά σταφύλια. Μετά το άκρως υπερβολικό αλλά γεμάτο ένταση και εντυπωσιακές ερμηνείες Whiplash, ποιος θα επιστρέψει στις αίθουσες για να δει στο ρόλο του μέντορα τον συνταξιούχο πια Dustin Hoffman; Μετά τις τζαζιές που έριχνε ο Miles Teller ιδρώνοντας πάνω από τα ντραμς με τις μπαγκέτες να του σκίζουν τα δάχτυλα, ποιος θα κάτσει να υποφέρει το Pie Jesu σε υπέρηχο διά στόματος αγοριών στην προεφηβική ηλικία; Πόσο μάλλον τον άχρωμο νεαρό Garrett Wareing, που μέχρι στιγμής είναι τόσο αδιάφορος επί της οθόνης όσο και το ξανθό παιδί της kinder σοκολάτας.

Τουλάχιστον μονότονο, σίγουρα ανούσιο και προβλέψιμο. Αυτό που οι ταινίες ασχολούνται με τη μουσική και οι ηθοποιοί δείχνουν ότι είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους το όνομα του Mendelssohn κάπου στο σενάριο, με ξεπερνάει. Ουδεμία ουσιαστική αναφορά στην τέχνη. Ουδεμία εισαγωγή στο κλίμα. Κι αυτά είναι αναγκαία ειδικά αν πραγματεύεσαι ένα είδος και έναν χώρο άγνωστο στο ευρύ κοινό. Όλοι ανεξαιρέτως οι ηθοποιοί ήταν κομπάρσοι στον ίδιο τους το ρόλο. Ουδεμία προτροπή, επιρροή, καθοδήγηση, σύνδεση μεταξύ των χαρακτήρων. Η σχέση που αναπτύχθηκε – για να μην πούμε δηλώθηκε – ανάμεσα στον καθηγητή Carvelle και τον μικρό Stet δε στηρίχθηκε πουθενά. Απλά σε κάποια φάση η εκτίμηση του ενός για τον άλλο φύτρωσε! Δυστυχώς, ό,τι περαιτέρω στοιχείο δίνει το φιλμ, το αφήνει ανεκμετάλλευτο. Καλή ώρα, η οικογενειακή κατάσταση του Stet και η σχέση με τον πατέρα του θίγεται μόνο σε τρεις σκηνές, που δεν επηρεάζουν τίποτα και κανέναν! Κακό, πολύ κακό, για το τίποτα.

Ένα δράμα λοιπόν ενηλικίωσης, χωρίς το δράμα και χωρίς την ενηλικίωση.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές