Big Bad Wolves (Στο στόμα των Λύκων) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Big Bad Wolves (Στο στόμα των Λύκων)

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία: ,
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Το σκηνοθετικό και συγγραφικό δίδυμο των Aharon Keshales και Navot Papushado, επιστρέφει τέσσερα χρόνια μετά το «Kalevet» του 2010, με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινίας τους. Ο λόγος για το «Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων», ένα καλογυρισμένο και προσεγμένο αισθητικά θρίλερ, με καυστικό, μαύρο χιούμορ που κερδίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φιλμ, αποτελεί την καλύτερη ταινία της χρονιάς, σύμφωνα με τον Κουέντιν Ταραντίνο!
Μια σειρά από βίαιες δολοφονίες κοριτσιών διασταυρώνει τις ζωές τριών αντρών με αναπάντεχα αποτελέσματα. Ο πατέρας του τελευταίου θύματος (Tzahi Grad) αναζητά εκδίκηση, ένας αυτόκλητος αστυνομικός (Λίορ Ασκενάζι – Lior Ashkenazi) λειτουργεί εκτός των ορίων του νόμου και ο βασικός ύποπτος, ο οποίος είναι ένας δάσκαλος θρησκευτικών (Ρότεμ Κέιναν – Rotem Keinan) καταλήγει στα αδίστακτα χέρια τους…
«Το “Big Bad Wolves” είναι ένα κωμικό θρίλερ για μια απαγωγή, που αντλεί την έμπνευση του από την κοινωνία στην οποία ζούμε. Η υπαρξιακή αγωνία λειτουργεί ως το θεμέλιο του Ισραήλ και αποπειράται να ορίσει και να ενισχύσει την νομιμότητα  του κράτους: ο φόβος της τρομοκρατικής δραστηριότητας,  κυρίως των απαγωγών, το συνεχές αίσθημα της καταδίωξης, η έμφυτη δυσανεξία και η μάτσο συμπεριφορά σε συνδυασμό με μια ιστορική λαχτάρα για εκδίκηση συνθέτουν το ιδανικό έδαφος για ακραίες συμπεριφορές και τις επακόλουθες αντιδράσεις.» – Άχαραον Κεσάλες και Ναβότ Παπουσάντο
Το φιλμ «Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων», είναι ένα αγωνιώδες, αλλά παράλληλα και κωμικό θρίλερ, με έντονα στοιχεία μαύρου χιούμορ. Μέσα από μία υπέροχη φωτογραφία, στιλιστική αρτιότητα, αλλά και πειστικές ερμηνείες από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας, η ταινία κερδίζει τον θεατή, που περιμένει αγωνιωδώς να δει την εξέλιξη των δραματικών γεγονότων που παρουσιάζονται, ευελπιστώντας στη λύση του μυστηρίου.
Παράλληλα, ο διφορούμενος πυρήνας της ιστορίας, σε συνδυασμό με την τολμηρή σκηνοθετική προσέγγιση των δύο δημιουργών από το Ισραήλ, κορυφώνει την ένταση. Οι Άχαραον Κεσάλες και Ναβότ Παπουσάντο, κινούνται οριακά ανάμεσα στην υπονοούμενη και την απερίφραστη βία, χτίζοντας καρέ καρέ μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εμπειρία που προκαλεί και καθηλώνει τον θεατή.
«Συμβαίνουν μια σειρά από βίαιες και ανατριχιαστικές δολοφονίες που σοκάρουν. Ο άγνωστος δολοφόνος επιτίθεται σε μικρά κορίτσια και ασελγεί πάνω τους – αφήνει πίσω του αποτρόπαια ίχνη που δεν αφήνουν τις οικογένειές τους να ησυχάσουν. Η πλοκή παρακολουθεί τη βίαιη και αναπόφευκτη διαδρομή προς την καταστροφή των τριών πρωταγωνιστών – ενός δασκάλου θρησκευτικών, ενός πατέρα που πενθεί και αναζητά την εκδίκηση και ενός βίαιου αστυνομικού που αναλαμβάνει την υπόθεση. Η ταινία εγείρει ερωτηματικά σε σχέση με το παγκόσμιο ηθικό δίλημμα: έχει ένα θύμα το αναφαίρετο δικαίωμα να μετατραπεί σε αιμοδιψή αυτόκλητο τιμωρό;» – Άχαραον Κεσάλες και Ναβότ Παπουσάντο
Η ταινία «Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων», πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της, τον Απρίλιο του 2013 στο Tribeca Film Festival. Έκτοτε η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία, του σκηνοθετικό και συγγραφικού διδύμου των Άχαραον Κεσάλες και Ναβότ Παπουσάντο, ταξίδεψε σε πολλά Φεστιβάλ. Τον Οκτώβριο του 2014 το φιλμ προβλήθηκε στο Busan International Film Festival στη Νότια Κορέα. Εκεί την είδε και ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος ενθουσιάστηκε δηλώντας πως δεν είναι μόνο η καλύτερη ταινία του φεστιβάλ, αλλά και ολόκληρης της χρονιάς!
Τον Σεπτέμβριο του 2013, είχαμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά την ταινία, στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, στο Τμήμα – Μετά τα Μεσάνυχτα, με τον ευφάνταστο τίτλο: «Λύκε, Λύκε, Είσαι Εδώ;».

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές