Όμορφη Νιότη (Hermosa Juventud) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όμορφη Νιότη (Hermosa Juventud)

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Η Natalia και ο Carlos είναι 20 μόλις χρονών και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στην Ισπανία του σήμερα. Έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, μένουν με τους γονείς τους, έχουν όμως μία πολύ όμορφη και στοργική σχέση. Η Natalia και ο Carlos θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε νέος της Νότιας Ευρώπης σε μία ταινία του Jaime Rosales, για την ανεργία και την νέα Ευρωπαϊκή γενιά που χάνεται, που σίγουρα χρειαζόταν να γίνει.

Hermosa-juventud

Οι δύο νέοι έχουν ανάγκη από χρήματα και ελλείψει δουλειάς θα στραφούν ακόμη και στο γύρισμα ταινίας πορνό που θα τους δώσει από 300 ευρώ. Τα προβλήματα όμως θα μεγαλώσουν δραματικά όταν η Natalia θα μείνει έγκυος και αν και σκέφτεται την έκτρωση τελικά θα κρατήσει το παιδί, για να βρεθεί στην συνέχεια στην δραματική κατάσταση της έλλειψης χρημάτων και στην ανάγκη να συνεχίσει να μένει με την μητέρα της. Η οικονομική ανέχεια θα συνεχίσει με αποτέλεσμα η ηρωίδα να σκέφτεται την μετανάστευση στην Γερμανία.

Δείτε την συνέντευξη της πρωταγωνίστριας της ταινίας Ingrid Garcia Jonsson στο Cinefreaks.gr

O Rosales θα φτιάξει μία ταινία νεανική καινοτομώντας σε πολλά σημεία και εισάγοντας νέα χαρακτηριστικά στο ίδιο το σινεμά. Δύο είναι οι χαρακτηριστικές καινοτομίες που τολμά ο σκηνοθέτης. Η πρώτη έχει να κάνει με την χρήση καμερών που χειρίζονται από τους ίδιους τους ηθοποιούς σε αρκετά σημεία, συγκεκριμένα στο 20% της ταινίας τα πλάνα είναι αυτοσχέδια και στο 80, παραδοσιακά. Σε αυτά να σημειώσουμε και την εμφάνιση της οθόνης του υπολογιστή της πρωταγωνίστριας όταν αυτή μιλάει στο skype, με τις εικόνες να είναι screenshots από τον υπολογιστή της και βίντεο από τις web κάμερες των συνομιλητών. Η δεύτερη έχει να κάνει με τον τρόπο που γίνεται η μεταπήδηση σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο. Ο Rosales αντί να μεταπηδήσει απλά στο μέλλον δείχνει μέσω φωτογραφιών από τα κινητά ή τους υπολογιστές των ηρώων φωτογραφίες για τα διαστήματα που προσπερνάει. Το συγκεκριμένο τέχνασμα, προσωπικά με ενόχλησε λίγο την πρώτη φορά που έγινε, όμως όσο το σκέφτομαι είναι ένας καλός τρόπος να μην είναι τόσο ξαφνικές οι αλλαγές χρόνου. Ωστόσο μάλλον θα προτιμούσα σε αυτό το σημείο ένα παραδοσιακό τρόπο, που θα άφηνε εντελώς στην φαντασία τα ενδιάμεσα γεγονότα.

Η ταινία δεν είναι αριστούργημα μεν, όμως το θέμα της είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον, το σενάριό της κομψό, οι καταστάσεις που περιγράφει αληθινές, και η ερμηνεία ειδικά της  Ingrid García Jonsson πολύ καλή.

pressbook_hermosa_juventud_web_1_4739-3


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές