Μια Αληθινή Ιστορία - Ο Πολάνσκι επιστρέφει αλλά δεν είναι σε φόρμα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μια Αληθινή Ιστορία

(Based on a True Story)


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 100
Χώρα: Βέλγιο, Γαλλία, Πολωνία
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί:
Πρεμιέρα: 24-05-2018

Γράφει:

Μια διάσημη Γαλλίδα συγγραφέας που έχει χάσει την έμπνευσή της γνωρίζει μια μεγάλη θαυμάστριά της, πολλά χρόνια μικρότερή της. Οι δυο γυναίκες «δένουν» αμέσως και πολύ σύντομα γίνονται υπερβολικά καλές φίλες. Όμως σταδιακά, η παρεμβατικότητα της θαυμάστριας για το ίνδαλμα της αρχίζει να γίνεται πολύ έντονη και ο θαυμασμός της ασφυκτικός. Σύντομα, τα όρια ξεπερνιούνται ξεκάθαρα και η κατάσταση εκτός από creepy γίνεται και επικίνδυνη.

Πέντε χρόνια μετά το «Venus in Furs» του, ο Ρόμαν Πολάνσκι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την 21η μεγάλου μήκους ταινία του και όπως είναι λογικό αυτό είναι θέμα από μόνο του: κάθε επιστροφή του 85χρονου ηθοποιού στο σινεμά είναι είδηση. Φυσικά, αυτό δεν σηματοδοτεί και μια ταυτόχρονη αντιστοιχία στο επίπεδο των ταινιών. Είναι άλλωστε γνωστό (και εδώ που τα λέμε και φυσικό) ότι ο Πολάνσκι έχει χάσει τη φόρμα του σε σχέση με το παρελθόν.

Το «Μια Αληθινή Ιστορία» είναι μια αξιοπρεπής ταινία. Όμως ο όρος «αξιοπρεπής» είναι τιμητικός για ταινίες δημιουργών που το όνομά τους δεν θέτει τόσο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Αν πίσω από την κάμερα υπήρχε ένας άλλος δημιουργός θα μπορούσε να είναι θετικό ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ταινία που θα άξιζε να την δει κανείς σε DVD. Θα την ξεχνούσε άμεσα αλλά κατά τη διάρκεια της προβολής θα περνούσε σχετικά καλά. Αυτή η αδιάφορη περιγραφή όμως είναι πολύ αρνητική όταν μιλάμε για Πολάνσκι.

Γεμάτο κλισέ και σεναριακά κόλπα που ήταν έξυπνα πριν καμιά 20ετία αλλά πλέον είναι προβλέψιμα και αρπακολατζίδικα, είναι ένα b-movie θριλεράκι με προβλέψιμη εξέλιξη και ανατροπές που έπαψαν να είναι πρωτότυπες εδώ και χρόνια, όταν πολυφορέθηκαν στα θρίλερ.  Γενικά, την έχουμε ξαναδεί αυτή την ταινία και μας χαλάει η επανάληψη ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ολόκληρο Πολάνσκι και οι απαιτήσεις μας είναι, αν μη τι άλλο, μεγαλύτερες.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές