Μπαμπάς: μια ταινία για την παιδική αθωότητα και επιμονή - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μπαμπάς: μια ταινία για την παιδική αθωότητα και επιμονή

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Βρισκόμαστε στο Κόσοβο της δεκαετίας του 90, πριν το ξέσπασμα του πολέμου. Ο Γκεζίμ ζει με τον μικρό του γιο Νορί, πουλώντας τσιγάρα. Είναι αποφασισμένος, όμως, να αφήσει το παρελθόν του και να κυνηγήσει το μέλλον φεύγοντας στην Γερμανία, άλλα αφήνοντας πίσω του τον γιο του. Ο Νορί από την άλλη, είναι προσκολλημένος επάνω του και αρνείται να δεχτεί το ενδεχόμενο να μείνει μακριά του. Φθάνει μάλιστα στο σημείο, να πέσει μπροστά στις ρόδες του λεωφορείου, που επέβαινε ο πατέρας του για να μην φύγει.

Το ατύχημα αυτό αναβάλει μόνο για λίγες ώρες την αναχώρηση του Γκεζίμ, που πηγαίνει τον γιο του στο νοσοκομείο. Όταν ο Νορί ξυπνά, ο πατέρας του έχει φύγει, και τότε είναι που ξεκινά η επίμονη προσπάθεια του, που μάλιστα θα θέσει την ζωή του σε κίνδυνο, για να πάει να τον βρει.

Η ταινία Μπαμπάς είναι μια επίκαιρη ταινία για το θέμα της μετανάστευσης, τις προσπάθειες των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο και την εκμετάλλευση τους από λαθρεμπόρους και όχι μόνο. Επικεντρώνεται στο πρόσωπο του μικρού Νορί, και στο πως εκείνος είτε δεν αντιλαμβάνεται το τι πραγματικά συμβαίνει, είτε επιμένει να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις με τους δικούς του όρους, με ένα αστείρευτο παιδικό πείσμα.

Μια όμορφη ταινία, για μια ενδιαφέρουσα ιστορία, που την αφηγείται απλά, με μια σκηνοθετική ματιά που σίγουρα τραβά το ενδιαφέρον. Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Visar Morina, με την οποία βραβεύθηκε στα φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και του Μονάχου.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές