Avengers: Age of Ultron - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Avengers: Age of Ultron

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , , , ,

Γράφει:

ομάδα των Avengers δείχνει ενωμένη όσο ποτέ μετά τη μάχη της Νέας Υόρκης. Καταφέρνει έτσι άνετα να εισβάλλει στο αρχηγείο της Hydra και να αποσπάσει το σκήπρτο του Λόκι. Αυτό όμως, έκρυβε ένα πετράδι που δείχνει να είναι μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης. Όταν ο Ironman κάνει το λάθος να το επεξεργαστεί ξεπηδά ο Ultron, ένα υψηλής τεχνολογίας πρόγραμμα που θεωρεί ότι για να εξαγνιστεί ο πλανήτης και να επέλθει η ειρήνη πρέπει απλά να καταστρέψει ολόκληρη τη γη. Οι Avengers τα βρίσκουν σκούρα με τον Ultron, που μπορεί να κινείται γρήγορα μέσω διαδικτύου και αναπαράγεται φτιάχνοντας άπειρα ρομπότ.

Η νέα ταινία Εκδικητών συνεχίζει να ενώνει μεγάλους και δημοφιλείς ήρωες κόμικ, που έχουν από μόνοι τους δικές τους ξεχωριστές ταινίες, όπως ο Ironman, ο Τhor, Hulk, ο Captain America, αλλά και η επερχόμενη Black Widow, όλους σε μια ταινία. Αυτή τη φορά ενεργό πλεόν μέλος της ομάδας είναι ο Hawkeye, ενώ πιο πίσω φαίνεται και ο Falcon. Στην ταινία εμφανίζονται τα δίδυμα, ο Quicksilver και η Scarlet Witch, φυσικά ο Ultron, αλλά και ο Vision, ενώ στο πίσω μέρος διαφαίνεται παντού (όπως στα περισσότερα τελευταία Marvel) η σκιά του μεγάλου κακού Thanos.

avengersageofultron004

Πληθώρα, λοιπόν γνωστών ηθοποιών και ήδη γνωστών χαρακτήρων, σε ένα sequel που σαφής στόχος του είναι να ξεπεράσει την επιτυχία του προηγούμενου. Πως προσπαθεί να το κάνει; Καταρχάς διατηρώντας την επιτυχημένη συνταγή δράσης, χιούμορ και λίγου δράματος. Σε αυτό το κομμάτι των ισορροπιών, η ταινία είναι όντως πετυχημένη. Προσεγμένα μπλέκει περισσότερους χαρακτήρες τόσο από την προηγούμενη ταινία Εκδικητών όσο και από τις ταινίες των μεμονωμένων ηρώων και τους περσινούς Guardians of the Galaxy, με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει μια ολότητα στο σύμπαν της, αλλά ταυτόχρονα να μην μπερδέψει όσους τυχόν δεν έχουν δει κάποια/κάποιες από αυτές. Επίσης, έχοντας ξεκαθαρίσει τη δομή της ομάδας από την προηγούμενη ταινία, εδώ εστιάζει πιο καθαρά στη δράση, με περισσότερες και μεγαλύτερες σε διάρκεια, σκηνές μάχης. Τέλος, επιλέγει τον απολαυστικό Σπέιντερ για την φωνή του Ultron, που προσδίδει ταυτόχρονα ανατριχίλα αλλά και άπλετο χιούμορ.  

avengersageofultron001

Αν κουράζει κάτι στην ταινία, είναι ότι με τόσες Marvel ταινίες αλλά και γενικότερα επιστημονικής φαντασίας, οι θεατές θα περάσουν μεν καλά αλλά είναι δύσκολο να ενθουσιαστούν, μιας που όλα μοιάζουν να τα έχουμε ξαναδεί. Δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στα γραφικά, έτσι ώστε πολλοί το ρομπότ δεινόσαυρο που εμφανίζεται στην αρχή να νομίζουν ότι ήρθε από το τελευταίο Transformers. Τα άπειρα ρομποτ που επιτήθονται και γενικότερα τα εφέ που καταλαμβάνουν πλέον μεγαλύτερο μέρος της οθόνης από τους ηθοποιούς και τα πραγματικά πλάνα καταντούν σε σημεία κουραστικά, πετυχαίνοντας το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. Mέσα σε όλο αυτό το χάος ο πιο «ανθρώπινος» -ολίγον Λέγκολας- Hawkeye θα διερωτιέστε συνέχεια πως μένει ζωντανός και γιατί κρατάει τόξο. Από εφέ η περισσότερη δουλειά μοιάζει να έγινε στα χαρακτηριστικά του Hulk ώστε το πρόσωπο του πράσινου γίγαντα να προσομοιάζει περισσότερο αυτό του ενσαρκωτή του, Μαρκ Ράφαλο, με τη συμβολή πάντα και του στούντιο του Άντι Σέρκις, που είναι πίσω από όλα αυτά, ενώ εμφανίζεται και σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία. Ένα μικρό παράπονο που μπερδεύει λίγο, είναι και η απαγόρευση της Marvel να χρησιμοποιεί τον όρο «Mutant» (Μεταλλαγμένοι), μετά την πώληση των δικαιωμάτων των XMen. Έτσι ο Quicksilver που εμφανιζόταν στο τελευταίο XMen ως μεταλλαγμένος, εδώ ονομάζεται «ενισχυμένος» (enhanced).   

Θυμηθείτε το πρώτο trailer:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=eGwuoYKhqx8]


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές