Assassin’s Creed - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Assassin’s Creed

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Μέσω μιας επαναστατικής τεχνολογίας που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες, ο Κάλουμ Λιντς (Μάικλ Φασμπέντερ) βιώνει τις περιπέτειες του προγόνου του, Αγκιλάρ, στην Ισπανία του 15ου αιώνα. Ο Κάλουμ ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μια μυστηριώδη κρυφή αδελφότητα, τους Assassins (Ασασίνους), και συγκεντρώνει φοβερές γνώσεις και ικανότητες για να αντιμετωπίσει την καταπιεστική και παντοδύναμη οργάνωση Templar στο σήμερα.

Δες το νέο εντυπωσιακό trailer:

Μιλώντας περί των παιχνιδιών της σειράς Assassin’s Creed, δε μπορούμε να αρνηθούμε τη δημοτικότητά τους, ακόμα και αν για ορισμένους δεν είναι ακριβώς το είδος βιντεοπαιχνιδιού που προτιμούν. Η υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη, με πάρα πολλά κενά, το gameplay σχετικώς επαναλαμβανόμενο, αλλά δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς πως δεν είναι χάρμα οφθαλμών οι παρελθοντικές πόλεις στις οποίες ο παίκτης περιπλανιέται. Δεδομένης της δημοτικότητας των παιχνιδιών και της κινηματογραφικής τους αύρας, ήταν γραφτό κάποια στιγμή να γίνει και το πέρασμα του franchise στη μεγάλη οθόνη. Ποια ήταν,  όμως τα αποτελέσματα αυτής της πράξης;

Ξεκινώντας από το θετικό (γιατί ας μην κρυβόμαστε, ένα είναι), τα ψηφιακά σκηνικά, σχεδόν εξολοκλήρου κατασκευασμένα από την τεχνολογία του CGI,  πέραν του ότι είναι αληθοφανέστατα, είναι μια πραγματική απόλαυση για τον αμφιβληστροειδή. Και αυτό, αν αναλογιστούμε τις μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών σε live-action ταινίες, είναι ένα επίτευγμα το οποίο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε. Ο θεατής δε θα περάσει το χρόνο του γελώντας με την κακή ποιότητα των γραφικών αλλά θα θεωρήσει αληθινό αυτό που βλέπει και θα αφεθεί, σαν σε ενός είδους πανόραμα, στην Ισπανία του 15ου Αιώνα.

Αυτό, ωστόσο, είναι και το μόνο προτέρημα που μπορεί να αναγνωριστεί σε μια ταινία όπως το Assassin’s Creed. Γιατί από ‘κει και πέρα, καταλήγουμε σε μια κουραστική υπερπροβολή της πλοκής, η οποία θα μπερδέψει ακόμα και τον πιο υπομονετικό και προσεκτικό της αίθουσας. Και εκτός αυτού, δεν έχουμε να κάνουμε και με κανένα καλοδουλεμένο σενάριο που να αφήνει τους χαρακτήρες και τη δράση να προκύψουν από μόνα τους, αλλά αντιθέτως πιέζει υπερβολικά πολύ τις καταστάσεις, σε σημείο που αφήνει το κοινό να αναρωτιέται περί της σημασίας των όσων συμβαίνουν και εν τέλει να μένει με ένα μεγάλο ερωτημα;τικό. τα μπρος-πίσω στο χρόνο, αντί να λειτουργούν προς όφελος της πλοκής, αντιθέτως την επιβαρύνουν.

Το καστ, από την άλλη, δεν έχει καμία σημασία, παρά τα μεγάλα ονόματα που πρωταγωνιστούν, δεδομένου του ότι οι χαρακτήρες  που υποδύονται, είναι τόσο έωλοι που ακόμα και οι υπέρτατοι μαιτρ της ηθοποιίας θα δυσκολεύονταν να υποδυθούν. Οπότε, όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, πρόκειται για μια ταινία κουραστική, ακατανόητη, αντιαισθητικά πλαστή από τη σύλληψή μέχρι την εκτέλεσή της που αφορά αποκλειστικά τους φανς της σειράς των βιντεοπαιχνιδιών. Οι οποίοι, μ’άλιστα, όσο σκληροπυρηνικά ταγμένοι υποστηρικτές του franchise είναi, αμφιβάλλω αν θα μπορέσουν με εύλογα επιχειρήματα να υποστηρίξουν πως «απλά δεν την καταλάβαμε οι υπόλοιποι» και οι ελάχιστοι οι οποίοι θα υποστηρίξουν πως τους άρεσε θα το κάνουν λόγω ψυχαναγκασμού να κρατήσουν αλώβητη τη φήμη μιας, ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενης σειράς βιντεοπαιχνιδιών. Αποφύγετε πάση θυσία.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές