Αρκαδία Χαίρε - Ένα ντοκιμαντέρ για μία από τις πιο περίεργα αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αρκαδία Χαίρε – Ένα ντοκιμαντέρ για μία από τις πιο περίεργα αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί:

Γράφει:

Από σήμερα στις αίθουσες μπορείτε να δείτε το βραβευμένο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή, “Αρκαδία Χαίρε”.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας, (όπως μπορείτε να την δείτε στο επίσημο site της ταινίας, κάνοντας κλικ εδώ) αναφέρει:

Φυλακίζοντας στιγμές στην απέραντη γραμμή του χρόνου, αποτυπώνοντας αποσπασματικές εικόνες μιας ένθεης φύσης, συνυφαίνοντας μύθους αλλοτινούς και ιστορικές μαρτυρίες, σταχυολογώντας θραύσματα και ψιθύρους, το κινηματογραφικό βλέμμα επιχειρεί να καταγράψει την ταυτότητα ενός τόπου που συναντά και συναντιέται με τα μεγαλειώδη ερωτήματα της ζωής. Ο ναός της Αλέας Αθηνάς, το τέμενος του Gregory Markopoulos, το αλώνισμα, η περικαλλής Μουχλιώτισσα, ο βυσσινόκηπος, ο νεομάρτυρας Δημήτριος δεν αποτελούν παρά ψηφίδες και θραύσματα αυτού του τόπου, της Τεγέας, που διηγούνται του βίου το πέλαγος. «Αρκαδία χαίρε»: Μια περιπλάνηση σε έναν τόπο που ακόμα και σήμερα τον ακολουθεί ο μύθος μια αινιγματικής επιγραφής. Et in Arcadia ego.  Μια συλλογή θραυσμάτων.  Ένας χαιρετισμός, σύντομος κι αμφίθυμος, όπως το πέρασμα του δρομέα που διανύει τα μεσάνυχτα τον κάμπο της Τεγέας.

Μαζί με την σκηνοθεσία, ο Κουτσαφτής υπογράφει τα κείμενα και τη φωτογραφία του ντοκιμαντέρ, με μουσική επένδυση από τον Κωνσταντίνο Βήτα.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές