Από τη γη στη σελήνη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Από τη γη στη σελήνη


Γράφει:

Ελεύθερα βασισμένη στο ομόνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν, το Από τη γη στην σελήνη του Άγγελου Σπάρταλη είναι η πρώτη μεγάλου μήκους Ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων.

Ο Σπάρταλης συγκέντρωσε ηθοποιούς και τραγουδοποιούς για να δώσει φωνή στους χαρακτήρες του. Οι Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Στράτος Τζώρτζογλου, Δημήτρης Σταρόβας, Διονύσης Σαββόπουλος, Ψαραντώνης, και Δημήτρης Παπαδάκης, ακούγονται στην ταινία.

Στην Αμερική του 1869, 100 χρόνια δηλαδή πριν την προσσελήνωση του Apollo 11, oι πολεμοχαρείς κλαίνε τη μοίρα τους γιατί ο πόλεμος έχει τελειώσει και έχουν πέσει όλοι τους σε απραξία. Αναπολούν το ένδοξο παρελθόν και νιώθουν άβολα με τα πένθιμα ρούχα που παλιώνουν αχρησιμοποίητα στις ντουλάπες και το μπαμπάκι που ξαναφυτρώνει στα χωράφια, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Βερν!

Τότε ακριβώς έρχεται ο πρόεδρος του Τηλεβολικού Συλλόγου, ο σοφός Ίμπεϋ Μπαρμπικάν να δώσει τη λύση ανακοινώνοντας ένα σχέδιο για τη ρήψη μίας οβίδας από τη Γη στη Σελήνη, πράξη που θα αποτελέσει και την πρώτη ουσιαστική επικοινωνία τού ανθρώπου με τον δορυφόρο της Γης και θα δοξάσει και τις 36 Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα πέρατα του πλανήτη.

Ένας άσπονδος εχθρός του προέδρου αλλά και ένας παράξενος Γάλλος που θα απαιτήσει και τελικά θα πετύχει να μπει μέσα στην οβίδα για να πάει στη Σελήνη, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που κάνουν τη συνέχεια συγκινητική και ταυτόχρονα σπαρταριστική.

Η ταινία προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας και στο AnimaSyros τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη, ενώ μία σπεσιαλ προβολή της θα γίνει λίγο πιο πριν στις  28 Φεβρουαρίου στις 21:00, στο πολιτιστικό κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αργυρούπολη.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές