Ant-Man - Ο μικροσκοπικός υπερήρωας επιτέλους στις αίθουσες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ant-Man – Ο μικροσκοπικός υπερήρωας επιτέλους στις αίθουσες

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , , ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Ένα ιδρυτικό μέλος των “Avengers“, ο Ant-Man πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Ο μικροαπατεώνας Scott Lang θα συνεργαστεί με τον ιδιοφυή, Dr. Hank Pym, ο οποίος έχει εφεύρει μία ουσία ικανή να τον συρρικνώσει στο μέγεθος ενός μυρμηγκιού, αλλά ταυτόχρονα να πολλαπλασιάσει τη δύναμή του, καθώς αυτή συγκεντρώνεται σε απειροελάχιστη μάζα. Στην προσπάθειά του να κρύψει την απίστευτη αυτή τεχνολογία, ο Pym βρίσκει στο πρόσωπο του Lang, εκτός από το αντικείμενο της έρευνάς του και τον υπερασπιστή ενός ολόκληρου πλανήτη.

1

Βασισμένο στον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel, που έκανε την εμφάνισή του πρώτη φορά το 1962, και έχει αλλάξει τρεις φορές χαρακτήρα, η Marvel αποφάσισε να φέρει και στο cinematic universe της, τον Ant-man, έναν ήρωα που ήταν από τους ιδρυτές των Avengers και μάλιστα στα comics αυτός ήταν που έφτιαξε τον Ultron, που είδαμε στο Avengers: Age of Ultron, και όχι ο Tony Stark. 

O αρχικός Ant-Man λοιπόν είναι ο ίδιος ο Hank Pym, ο  Michael Douglas στην ταινία, επιστήμονας που συνεργαζόταν με την Shield και τον πατέρα Stark, που όμως δεν θέλησε να δώσει την τεχνολογία του, δηλαδή τον Ant-Man, καθώς φοβόταν ότι ένας στρατός από Ant-Mans θα έκανε τον κόσμο χειρότερο και αυτός που θα τους έλεγχε θα ήταν παντοδύναμος. Ωστόσο ο ίδιος ο Pym ήταν ο πρώτο Ant-Man που πέρα από την δυνατότητα να μικραίνει σε μέγεθος μυρμηγκιού, κατάφερε να ελέγχει τηλεπαθητικά τα μυρμήγκια που είναι ο μικρός στρατός που βοηθά τον Ant-Man να κάνει ότι κάνει.

Ο Pym γέρασε, το golden boy που είχε προσλάβει για να τρέχει την εταιρία του μετεξελίχτηκε σε κακό που θέλει να εφεύρει την φόρμουλα του Ant-Man και να την πουλήσει στην Hydra, και ο Pym βρίσκει τον μικροαπατεώνα Lang που θα γίνει ο νέος Ant-Man που θα δούμε και στις επόμενες ταινίες των Avengers, ενώ μια γεύση του τι θα ακολουθήσει την παίρνουμε από αυτήν την ταινία.

ant_man_66471

Η ταινία, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Marvel, καθώς τεστάρει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εισάγει ήρωες στην ιστορία της, χωρίς να πειράζει το παρελθόν και με ομαλή μετάβαση στο μέλλον των Avengers. Όμως το κύριο στοίχημα είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας, καθώς όπως και να τον κάνουμε έναν Iron-Man, έναν Hulk, έναν Thor λόγω μυών, μεγαλύτερης αναγνωρισημότητας και δυνάμεων τους πουλάς πιο εύκολα. Έναν σουπερήρωα που μπορεί να μιλά στα μυρμήγκια, θέλει προσπάθεια να του κάνεις δικιά του ταινία. Η Marvel επενδύει σε αυτό ακριβώς, και εκεί έχει την βάση της η όλη επιτυχία του Ant-Man. Η εταιρία δεν πήγε να περάσει τον Ant-Man σαν έναν ακόμη υπερήρωα, αλλά είναι σαν έναν μικροαπατεώνα που γίνεται καταλάθος Ant-Man, έτσι ο Rudd, μπορεί να είναι ο εαυτός του, ο κωμικός Ant-Man, που θα αστειευτεί πετυχημένα για το ότι πάλεψε με έναν Avenger και έζησε και θα κάνει πλάκα με τα μυρμήγκια του.

Ο δευτερεύων ήρωας Ant-Man καταφέρνει συνεπώς και βγάζει αξιοπρεπώς μια δική του ταινία και από κει και πέρα πάμε στους Avengers. Αυτό είναι το πλάνο και είναι ευκρινές και θεμιτό. Όμως είναι πλέον και κουραστικό. H Marvel κάνει μεν καλή δουλειά, συνεχίζει και βγάζει διασκεδαστικές ταινίες, πρωτοτυπεί (λίγο), όμως πλέον ο κορεσμός μοιάζει ολοένα και πιο κοντά, οι ιστορίες με τους επιστήμονες που ανακαλύπτουν… παπάδες, είναι όλο και πιο όμοιες μεταξύ τους, οι ήρωες μοιάζουν όλο και πιο πολύ με καρηκατούρες και όσο και αν η εταιρία προσπαθεί να κάνει assets (δηλαδή πλεονεκτήματα- η λέξη είναι της μόδας) τα προβλήματά της, δεν τα καταφέρνει πάντα και όσο προχωράμε σε νέες φάσεις του φιλόδοξου τηλεοπτικού-κινηματογραφικού σχεδίου της, τόσο περισσότερο θα βαριόμαστε καθώς θα βλέπουμε περίπου τα ίδια πράγματα.

Ο Ant-Man έρχεται στην Ελλάδα στις 17 Σεπτέμβρη.

Το πρώτο trailer του Ant-Man:


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές