Το "Ambiancé" του Anders Weberg έχει διάρκεια 720 ώρες και teaser 70 λεπτών! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Ambiancé” του Anders Weberg έχει διάρκεια 720 ώρες και teaser 70 λεπτών!

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί:

Γράφει:

Η ταινία “Ambiancé του Σουηδού σκηνοθέτη Anders Weberg διαρκεί περίπου ένα μήνα (720 ώρες) και το επίσημο teaser της  διαρκεί μόνον 72 λεπτά… Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σκηνοθέτης  στο magnum-opus του χρησιμοποιεί μη γραμμική, σουρεαλιστική αφήγηση περιγράφοντας το ταξίδι ενός καλλιτέχνη που καταπιάνεται με τον κινηματογράφο σε ένα άχρονο και άτοπο περιβάλλον. Η ταινία θα προβληθεί ολόκληρη μία και μόνη φορά ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο και μετά θα καταστραφεί.

Ναι. Μάλιστα. Προφανώς η ταινία αυτή δε φτιάχτηκε με το ίδιο σκεπτικό που φτιάχνονται οι ταινίες. Αποτελεί ένα εγχείρημα που θυσιάζει το σινεμά στο βωμό της προσωπικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Και προκύπτει το ερώτημα. Για ποιο λόγο μας αφορά τότε; Μα δεν μας αφορά. Συμφωνώ ότι το σινεμά του δημιουργού έχει βγάλει διαμαντάκια (πολλά από τα οποία έχουν διάρκεια τρεις, τέσσερις ή πέντε ώρες) αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι που ξεπερνάει όχι απλώς το μέσο θεατή, αλλά τα ανθρώπινα δεδομένα. Όσο όμορφο κι αν είναι ένα έργο, όσο κι αν παρακαλάμε να μην τελειώσουν τα υπέροχα πλάνα, όσο κι αν αποζητάμε μερικές φορές την καταβύθιση στη σινεματική εμπειρία, όταν μας καταδικάζουν να το βλέπουμε 30 μέρες αδιάλειπτα, τότε καταριόμαστε την ώρα και τη στιγμή κι ας διαπράττεται με την κατάρα μας η μεγαλύτερη ύβρις προς τους θεούς της μεγάλης οθόνης.

Για όσους ενδιαφέρεστε, η κατ’ ευφημισμόν “ταινία” θα βγει στις αίθουσες το 2020 και το teaser της (διάρκειας πάνω από μία ώρα!!!!) το βλέπετε  εδώ :

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές