A Walk Among The Tombstones - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

A Walk Among The Tombstones

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Η ταινία ξεκινά με μία αναδρομή στο 1991, περιγράφοντας ένα μοιραίο λάθος του τότε εν ενεργεία αστυνομικού Mathhew Scudder (Liam Neeson) .Ποιά η αιτία αυτού του λάθους ; ο αλκοολισμός. Ειδικά στην περίπτωση που ένας μεθυσμένος ένοπλος αστυνομικός γίνεται μάρτυρας σε μία ληστεία , τότε δεν είναι καθόλου δύσκολο κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού να ξεφύγει μία σφαίρα και να στοιχίσει τη ζωή σε ένα μικρό κορίτσι. Έτσι, ο Mathhew, παραιτείται και πλέον εργάζεται ως ‘’ιδιωτικός ντετέκτιβ’’. Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από εκείνη τη στιγμή που άλλαξε πολλά πράγματα για εκείνον και τον ώθησε να αναζητήσει στήριξη από τους Ανώνυμους Αλκοολικούς.

Έτσι, μετά από μία ακόμη συνεδρία, του προσφέρεται μία δουλειά και αναλαμβάνει να βρεί τους απαγωγείς και δολοφόνους της γυναίκας ενός εμπόρου ναρκωτικών. Μετά τον πρώτο φόνο σύντομα σημειώνεται και ο δεύτερος. Με τον ίδιο ακριβώς φρικιαστικό τρόπο. Αφού οι γυναίκες αρπάζονται σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται, μέχρι και σε έναν κεντρικό δρόμο, βιάζονται, δολοφονούνται, τεμαχίζονται και έπειτα οι δράστες παραλαμβάνουν τα λύτρα για αυτές.

awalkamontombstones

Όσον αφορά την πλοκή, δίνεται βάση στο αστυνομικό κομμάτι της. Τα νήματα της υπόθεσης ξετυλίγονται με σχετικά καλογραμμένο τρόπο και αυτό ίσως να είναι το καλύτερο στοιχείο της ταινίας. Όπως ακριβώς ‘’πρέπει’’ είναι και η ατμόσφαιρά της. Επιβλητική και μυστηριώδης. Με την κατάληλη φωτογραφία, η οποία όταν είναι σωστή, όπως στην προκειμένη περίπτωση, σε ‘’βυθίζει’’ στον κόσμο του φιλμ.

Επειδή μιλάμε για Hollywoodιανή παραγωγή, αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά, περίτρανα, πως όταν πετυχαίνει κάτι στην αρχή θα επαναλειφθεί ξανά και ξανά έως να το βαρεθούμε όλοι. Και ποιός θα ταίριαζε περισσότερο δίπλα σε μία ιστορία απαγωγών και κατά συρροή δολοφονιών;  Φυσικά ο Liam Neeson , ο οποίος την τελευταία πενταετία, μετά την τεράστια επιτυχία της τριλογίας ‘’ Η Αρπαγή’’ έχει αναδειχθεί ως ο ultimate action star. Στο ‘’A Walk Among The Tombstones’’ είναι αρκετά πιο ήσυχος αλλά ο ρόλος του και η λειτουργικότητά του, παραμένουν στα αναμενόμενα επίπεδα.

Η ταινία είναι ένα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου. Ένα είδος τόσο απαιτητικό που στην συγκεκριμένη ταινία δεν υπάρχει τίποτα για να την κάνει να ξεχωρίσει. Είναι μία ιστορία έξυπνη αλλά όχι καθηλωτική, που ο μόνος της άσσος κάτω από το μανίκι ήταν ο Liam Neeson, ο οποίος απ’ οτι φάνηκε δεν ήταν αρκετός για ένα καλό αποτέλεσμα. Ακόμη, διαθέτει και μερικά περιττά στοιχεία, που δεν βοηθούν στην εξέλιξη της υπόθεσης, όπως η μικρή αλλά αχρείαστη ‘’εμπλοκή’’ του Τι Τζέι, ενός νεαρού που ο Mathhew συναντά στην βιβλιοθήκη. Παράλληλα και οι δύο serial killer δεν είναι και όσο πειστικοί θα θέλαμε, συγκριτικά με το μέγεθος της ψυχικής διαστροφής που διακατείχε τους χαρακτήρες τους.

walk-among-the-tombstones2


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές