A Promise - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

A Promise

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Βρισκόμαστε στο 1912 και σε μία βιομηχανία στην Γερμανία. Εκεί ο άρρωστος ιδιοκτήτης (Alan Rickman) αρχίζει να εκτιμά τις ικανότητες ενός υπαλλήλου του (Richard Madden) και τον ανεβάζει μέσα σε λίγο καιρό πολλά σκαλιά στην ιεραρχία. Ο υπάλληλος θα φτάσει μέσα σε λίγο καιρό να τρέχει ο ίδιος την επιχείρηση, και να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη στο σπίτι του. Εκεί θα γνωρίσει την γυναίκα του (Rebecca Hall) και θα αρχίσει να αναπτύσσει μια σχέση μαζί της και με το παιδί του ζεύγους, τον Otto.

Με τα χρόνια να περνάνε και με τον Rickman να αρρωσταίνει όλο και πιο πολύ, η σχέση των δύο θα γίνει ερωτική, και ο Friedrich (ο υπάλληλος) εξαιτίας της δουλειάς θα βρεθεί να μένει στο σπίτι του ζεύγους. Όταν όμως η επιχείρηση θα φέρει τον Friedrich στο Μεξικό για να τρέξει τις δουλειές εκεί, η σχέση των δύο θα τελειώσει άδοξα, όμως θα δώσουν μια υπόσχεση, να μείνουν για πάντα ερωτευμένοι και να βρεθούν ξανά όταν ο Friedrich γυρίσει και πάλι στην Γερμανία. 

tumblr_msnneuDb611rwahceo1_500

Αν η υπόθεση της ταινίας σας ακούγεται εντελώς κοινότυπη, δεν είναι για κανέναν άλλο λόγο. Είναι πράγματι. Ένα φτωχό και χωρίς εκλάμψεις σενάριο, σε μία ιστορία χωρίς ιδιαίτερο νόημα που εκτυλίσσεται υπερβολικά αργά και επικεντρώνεται σε χαρακτήρες άνοστους και αδιάφορους. Πιθανώς το βιβλίο του Stefan Zweig, στο οποίο βασίστηκε η ταινία, να είναι πολύ καλό και πιθανώς οι χαρακτήρες να αναπτύσσονται με πολύ καλό τρόπο. Όμως στην ταινία, το μόνο που καταφέρνει να περάσει είναι το κλίμα της εποχής. Όλα τα συναισθήματα που περιμένει ο θεατής από ένα love story, το οποίο είναι μάλιστα απαγορευμένο, δεν έρχονται ποτέ, ούτε καν στο τέλος της ταινίας όπου οι δύο ήρωες συναντιόνται και πάλι.

Μέσα σε αυτό το φιάσκο ο Rickman είναι ο μόνος που καταφέρνει να σωθεί, με έναν μικρό και ανούσιο ρόλο όμως. Οι άλλες ερμηνείες είναι μέτριες ενώ ακόμα πιο ενοχλητικές τις κάνει η μέτρια σκηνοθεσία της ταινίας που σίγουρα πάσχει και από φωτογραφία, με πλάνα που κάποιες φορές μοιάζουν ερασιτεχνικά.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές