52 Tuesdays - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

52 Tuesdays

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , , ,

Γράφει:

Η δεκαεξάρχονη Billie δε μπορεί να πιστέψει ότι η μητέρα της έχει αποφασίσει να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου, αλλάζοντας το όνομά της σε James, καθώς ήθελε πάντα να είναι άντρας. Η ταινία 52 Tuesdays μας διηγείται το ταξίδι που θα μετατρέψει την μαμά της Billie σε James μέσα σε ένα χρόνο, καθώς η Billie θα ζήσει στο μεταξύ με τον πατέρα της, Tom, νιώθοντας να χάνει τον έλεγχο στην ζωή της. Κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου ο “James” θα προσπαθήσει να μη παραμελήσει τα καθήκοντα της μητέρας, καθώς αρκετά πράγματα συμβαίνουν στην ζωή της Billie κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου.

Οι συγκρούσεις μεταξύ μαμάς και κόρης και όλα όσα θα συμβούν στον ένα χρόνο θα περάσουν από την οθόνη μας, με την όμορφη σκηνοθεσία της Sophie Hyde, γνωστής για την δουλειά της σε ντοκιμαντέρ. Το παρελθόν της σκηνοθέτη σε ντοκιμαντέρ είναι εμφανές και στην ταινία που θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ.

Η ταινία κέρδισε πολύ καλά σχόλια στο Sundance, ενώ κέρδισε και την Κρυστάλλινη Άρκτο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Generation 14plus της Berlinale.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές