19ο Γαλλόφωνo Φεστιβάλ της Ελλάδας - Γκωγκέν - Στην Ταϊτή - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Γκωγκέν - Στην Ταϊτή

(Gauguin - Voyage de Tahiti)


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Χώρα: Γαλλία
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , , ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:
Βαθμολογία Cinefreaks:

Το 1891, ο Γκωγκέν εξορίζεται στην Ταϊτή. Θέλει να βρει έμπνευση στη ζωγραφική, όντας ελεύθερος, μακριά από τους ηθικούς, πολιτικούς και αισθητικούς κώδικες της πολιτισμένης Ευρώπης. Βυθίζεται στη ζούγκλα, αψηφώντας τη μοναξιά, τη φτώχεια, την αρρώστια. Θα συναντήσει την Tehura, που θα γίνει σύζυγός του και το μοντέλο των σπουδαιότερων έργων του.

Βασισμένη πάνω σε μια αληθινή περίοδο της ζωής του γνωστού ζωγράφου Πωλ Γκωγκέν, η ταινία είχε όλα τα φόντα να είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες στο 19ο Γαλλόφωνo Φεστιβάλ της Ελλάδας. Ήταν ωστόσο μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του. Ίσως η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του Βενσάν Κασέλ, που περιφέρεται άσκοπα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αδυνατώντας να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στον χαρακτήρα του.

Το σενάριο είναι ο ορισμός της βαρεμάρας, οι χαρακτήρες είναι παντελώς αδιάφοροι και τα τεκταινόμενα της ταινίας δεν έχουν το παραμικρό διακύβευμα. Πρόκειται απλά για την αποτύπωση μιας καθημερινότητας, η οποία όμως δεν έχει τίποτα το ενδιαφέρον και συνεπώς, δεν μπορείς να καταλάβεις για ποιο λόγο πρέπει να την παρακολουθείς.

Ό,τι καλύτερο για τις αϋπνίες, το «Γκωγκέν – Στην Ταϊτή», το οποίο θα έπρεπε να μας έχει κάνει να καταλάβουμε το πόσο αδιάφορο είναι ακόμα και από τον παντελώς αδιάφορο τίτλο του, είναι μια ταινία που θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα. Και ευτυχώς διότι αποτελεί αντιπαράδειγμα κινηματογράφου και ειδικά σε φεστιβάλ όπου οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, αυτά καλό είναι να μην γίνονται.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές