12 Δυνατοί - 12 Strong - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

12 Δυνατοί

(12 Strong)


Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 130
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,
Πρεμιέρα: 18-01-2018

Γράφει:

Λίγες εβδομάδες μετά το εφιαλτικό τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μία επίλεκτη ομάδα δώδεκα αντρών των Ειδικών Δυνάμεων αναλαμβάνει την πρώτη απόρρητη αποστολή αντεπίθεσης των ΗΠΑ. Οι δώδεκα στρατιώτες προσγειώνονται σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή του Αφγανιστάν με σκοπό να  συνεργαστούν με έναν τοπικό πολέμαρχο εναντίον των Ταλιμπάν. Όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον τους, καθώς υστερούν όχι μόνο σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε πυρομαχικά.

Αυτή είναι η υπόθεση του “12 Strong”, της νέας ταινίας του Nicolai Fuglsig, βασικά της δεύτερης ταινίας του, σε σενάριο των Ted Tally και Peter Craig, με τον πρώτο να μας έχει χαρίσει στο παρελθόν το σενάριο της “Σιωπής των Αμνών”. Το σενάριο έχει βασιστεί στο βιβλίο του Doug Stanton, “Horse Soldiers: The Extraordinary Story of a Band of US Soldiers Who Rode to Victory in Afghanistan”. Την παραγωγή, μεταξύ άλλων, έχει στα χέρια του ο Jerry Bruckhaimer, βλ. “Πειρατές της Καραϊβικής”. 

Σε ό,τι αφορά το cast, στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Thor, aka Chris Hemsworth, αλλά και τους Michael Shannon, Michael Pena, Trevante Rhodes, Elsa Pataky, και William Fichtner. 

Δες παρακάτω τα character posters της ταινίας:


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές