Εγώ, ο Εαυτός μου και η Μαμά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εγώ, ο Εαυτός μου και η Μαμά

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Τι γίνεται όταν ένα αγόρι μεγαλώνει σαν κορίτσι;

Η κυρία Galliene, μία γυναίκα της μεσαίας τάξης, είναι μητέρα τριών αγοριών. Ένα από αυτά, όμως, τον Guillaume, τον αντιμετωπίζει από τη στιγμή που γεννήθηκε σαν κορίτσι. Έτσι, ο Guillaume χωρίς να έχει σαφή εικόνα για τον εαυτό του, μεγαλώνει μαθαίνοντας να συμπεριφέρεται σαν γυναίκα και να μιμείται άψογα τη μητέρα του, που αποτελεί και το μονάδικό του πρότυπο. Μέσω μίας σειράς επίπονων αλλά και διασκεδαστικών εμπειριών ο Guillaume θα προσπαθήσει να ανακαλύψει σιγά-σιγά την κρυμμένη του ταυτότητα και να απελευθερωθεί από την ολέθρια επιρροή που ασκεί πάνω του η μητέρα του όλα αυτά τα χρόνια.

pegasus_LARGE_t_1581_106176599

Με χιουμοριστική διάθεση και μία δόση σουρεαλισμού η ταινία πραγματεύεται ένα επίμαχο θέμα-ταμπού και περιστρέφεται γύρω από την ισότητα των δύο φύλων.

Πρόκειται για μία διασκευή του θεατρικού one man show του ίδιου του Guillaume Gallienne, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 2008 ενώ παράλληλα ξεχώρισε στο Φεστιβάλ των Καννών του 2013. Ο Guillaume, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει την προσωπική του εμπειρία ζωής και στη μεγάλη οθόνη, γράφει, σκηνοθετεί και ενσαρκώνει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους (του Guillaume και της μητέρας). Ο δημιουργός δηλώνει: «Η πρώτη ανάμνηση που έχω από τη μητέρα μου είναι όταν ήμουν τεσσάρων ή πέντε χρονών. Μας φώναζε μαζί με τους δύο αδερφούς μου να φάμε λέγοντάς μας: “Τα αγόρια και ο Guillaume στο τραπέζι!” Από τη φράση αυτή πήρε και το όνομα της ολόκληρη η ταινία (πρωτότυπος τίτλος: “Les garçons et Guillaume, à table!”)

 

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές