Μήπως η καλύτερη σκηνή του "Battle of the Bastards", δεν ήταν η "Battle of the Bastards"; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μήπως η καλύτερη σκηνή του “Battle of the Bastards”, δεν ήταν η “Battle of the Bastards”;

TV, Ειδήσεις | 21-6-2016 |

8 ολόκληρα επεισόδια περιμέναμε αυτό που μας είχαν υποσχεθεί. Μία μάχη για την κατάκτηση του Winterfell. Και φυσικά αυτό θα συνέβαινε ανάμεσα σε δύο μπάσταρδους. Το Game of Thrones μας παρέδωσε τη σκηνή, πολύ καλύτερη από ότι θα περιμέναμε. Μιλάμε για μία από τις καλύτερες απεικονίσεις μεσαιωνικής πολεμικής μάχης, η οποία ήταν για την τηλεόραση ό,τι ήταν για τον κινηματογράφο η πολεμική απεικόνιση στο Saving Private Ryan.

Και δεν ήταν και εύκολο να γίνει. Ακόμα και με τα οπτικά εφέ να λειτουργούν χρειάστηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι του συνεργείου, 25 μέρες γυρισμάτων, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και με άλογα που ενεργούσαν κατά βούληση. Ο σκηνοθέτης του επεισοδίου, Miguel Sapochnik, μίλησε για το επεισόδιο στο Entetainment Weekly:about the obvious and surprising challenges he faced while capturing everything on film.

“Μία από τις δυσκολότερες σκηνές ήταν η παράταξη των ομάδων, πριν την μάχη. Να προσπαθείς να έχεις άλογα να κάθονται με τις ώρες χωρίς να κάνουν τίποτα, είναι πολύ δυσκολότερο από το να τα έχεις να κάνουν κάτι. Κάποια θα κλάσουν, κάποια θα ενεργηθούν, και συχνά στην μέση μίας ατάκας.

Με τον καιρό να χειροτερεύει και με το πεδίο της μάχης να μετατρέπετε σε λασπωμένο τοπίο, ο Miguel συνειδητοποίησε ότι πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή την δημιουργικότητά τους και να ολοκληρώσουν την σκηνή εγκαίρως, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα από το σενάριο, κάτι στο οποίο οι δημιουργοί David Benioff και Dan Weiss ήταν απολύτως αντίθετοι.

Είπαν ότι είναι μαλακία που δεν μπορούν τα πράγματα να γίνουν έτσι ακριβώς, αλλά μου είχαν εμπιστοσύνη,” παραδέχεται ο Sapochnik. “Νομίζω ότι η σκηνή στη μάχη με τον Jon να θάβεται σχεδόν, ζωντανός, αποδείχθηκε η αγαπημένη μου σκηνή. Ούτε εφέ, ούτε μάχη, μόνο ο Kit να δίνει μία αξιοθαύμαστη ερμηνεία, με ένα τρελό πλάνο από πάνω, σκηνή που την ονομάσαμε ‘πλάνο αναγέννησης’.

“Ο άλλος λόγος που μου άρεσε είναι ότι μου επέτρεψαν να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να το κάνω. Αυτή την εμπιστοσύνη δεν την αγοράζεις, και το ένιωσα σαν προνόμιο που μου δόθηκε,” συνέχισε ο σκηνοθέτης.

Πέρα όμως από αυτό, το δικό μας σχόλιο είναι το εξής: Η μάχη ήταν μία από τις καλύτερες σκηνές στην ιστορία. Η “αναγέννηση” όμως του Jon Snow είναι μία σκηνή που πρέπει να διδάσκεται σεναριακώς, καθώς περικλείει όλη την πορεία του ήρωα από την αρχή της σεζόν μέχρι τώρα, και προοικονομήθηκε από την σκηνή αυτού του επεισοδίου με την Melissandre.

Δείτε επίσης:

Game of Thrones S06E09: Ένα βίαιο κι αιματοβαμμένο ρεσιτάλ γυναικών 

Valar Morghulis: Κερδισμένοι, χαμένοι και ποιους αποχαιρετάμε στο τελευταίο επεισόδιο Game of Thrones; [S06Ε09] 

Διαβάστε περισσότερα για: