Η ζωή σε μία μέρα - Το φιλόδοξο project του YouTube Originals, θέλει την ταινία σου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η ζωή σε μία μέρα – Το φιλόδοξο project του YouTube Originals, θέλει την ταινία σου

Ειδήσεις | 22-7-2020 |

Στις 25 Ιουλίου, το YouTube, μέσω του Originals, σε προκαλεί να αναβάσεις την ταινία σου.

Κι όταν λέμε την ταινία σου, εννοούμε να ανεβάσεις ένα 24ωρο σου, με ελεύθερο θέμα.

Δες το επίσημο trailer της προσπάθειας, αλλά και τις απαραίτητες οδηγίες για να ανεβάσεις το δικό σου προσωπικό film… Κάνε κλικ εδώ για περισσότερα…

“Η ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ

Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να πάρετε μέρος είναι το εξής: Στις 25 Ιουλίου, πάρτε την κάμερα ή το smartphone και βιντεοσκοπήστε την ημέρα σας.

Μπορείτε να καταγράψετε μια τυπική μέρα της ζωής σας, για παράδειγμα τις ώρες που περνάτε στην εργασία σας ή με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ή ακόμα να βιντεοσκοπήσετε ένα σημαντικό γεγονός, όπως η ημέρα του γάμου σας, μια σημαντική ανακοίνωση που θέλετε να κάνετε ή ο ερχομός του μωρού σας. Μπορείτε να μας δείξετε πώς βιώνετε την κατάσταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην πόλη σας, πώς επιστρέφετε στις κανονικές συνθήκες ζωής ή κάτι για το οποίο αγωνίζεστε.

Διαφορετικά, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα βίντεο για κάποιο άτομο το οποίο θεωρείτε ενδιαφέρον και να βιντεοσκοπήσετε τη δική του μέρα στις 25 Ιουλίου.

Θα θέλαμε επίσης να μας δείξετε ή να μας πείτε τις απαντήσεις σας στις παρακάτω τέσσερις ερωτήσεις:

 • Τι αγαπάτε;
 • Τι φοβάστε;
 • Τι θα θέλατε να αλλάξετε; Είτε στον κόσμο είτε στη δική σας ζωή.
 • Τι έχετε στην τσέπη σας;

Το πιο σημαντικό είναι να προσφέρετε μια προσωπική εμπειρία. Μοιραστείτε τα πράγματα για τα οποία νοιάζεστε πραγματικά. Αυτή είναι η ταινία σας.

Οι υποβολές συμμετοχών θα διαρκέσουν από τις 25 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Μετά τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχών, μια ομάδα συντακτών και ερευνητών θα εξετάσουν τα αποσπάσματα που έχουν ληφθεί. Αν το υλικό σας συμπεριληφθεί στην τελική ταινία, θα σας αποστείλουμε σχετική ενημέρωση αργότερα στη διάρκεια του έτους.

Συμβουλές κινηματογράφησης

Ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές για να αυξήσετε τις πιθανότητες συμπερίληψης του έργου σας στην τελική ταινία.


 • Αφήγηση

  Η κινηματογράφηση είναι μια αφήγηση: Πρέπει να σκεφτείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των θεατών. Είτε βιντεοσκοπείτε εσάς είτε κάποιο άλλο πρόσωπο, η καλύτερη επιλογή είναι να είστε ειλικρινείς και αυθεντικοί.

 • Κάντε σταθερές λήψεις

  Προσπαθήστε να κάνετε σταθερές λήψεις για τον χρόνο που χρειάζεται, ώστε να καταγραφούν στο μυαλό των θεατών. Αποφύγετε την υπερβολική μετακίνηση και τη συνεχή εστίαση με την κάμερα, καθώς το βίντεο θα δείχνει συγκεχυμένο και θα κουράσει τους θεατές.

 • Τραβήξτε βίντεο σε πανοραμική λήψη

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη λειτουργία οριζόντιου προσανατολισμού, δηλαδή ότι κρατάτε το τηλέφωνό σας σε οριζόντια θέση.

 • Διάρκεια/Γλώσσα

  Το υλικό βιντεοσκόπησης που θα στείλετε μπορεί να έχει όση διάρκεια επιθυμείτε και να έχει δημιουργηθεί σε οποιαδήποτε γλώσσα.

 • Καταγράψτε στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα και σε 24 fps

  Θα γίνεται δεκτό το υλικό που έχει βιντεοσκοπηθεί σε οποιαδήποτε συσκευή, όπως κινητά τηλέφωνα, ωστόσο τα βίντεο με υψηλότερη ανάλυση θα ενσωματώνονται καλύτερα στην τελική ταινία. Επομένως, προτιμήστε να βιντεοσκοπήσετε σε ποιότητα 4K και 1080p, αν η κάμερά σας το επιτρέπει. Επίσης, επιλέξτε έναν ρυθμό καρέ 24 fps ή έστω 30 fps, αν η πρώτη επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στην κάμερα ή στο τηλέφωνό σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και κάντε αναζήτηση στην ενότητα της κάμερας.

 • Επιλέξτε τον καλύτερο ήχο

  Είναι σημαντικό να ακούμε καλά τις ομιλίες του βίντεο. Αποφύγετε οποιονδήποτε θόρυβο στο παρασκήνιο που ενδέχεται να δημιουργεί παρεμβολές στην εγγραφή σας. Αν είναι εφικτό, συνδέστε ένα μικρόφωνο βασικών λειτουργιών στην κάμερα για να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου.

 • Μη χρησιμοποιείτε φίλτρα

  Μη χρησιμοποιείτε φίλτρα, αυτοκόλλητα ή ειδικά εφέ. Θέλουμε αυθεντικά πλάνα χωρίς επεξεργασία.