Οι τρεις τελικοί φιναλίστ για το Βραβείο LUX - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι τρεις τελικοί φιναλίστ για το Βραβείο LUX

Βραβεία, Ειδήσεις | 26-7-2016 |

Το βαρύτιμο βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θα διεκδικήσει τελικά ούτε και φέτος Ελληνική ταινία καθώς το Suntan δεν τα κατάφερε τελικά να μπει στην τελική τριάδα παρά το ότι βρέθηκε στις 10 καλύτερες ταινίες που επιλέχτηκαν για το βραβείο.

Δείτε επίσης: Τι είναι και πως ψηφίζεται το βραβείο LUX

Επίσης: Οι 10 ταινίες που θα διεκδικήσουν το βραβείο

Το βραβείο θα διεκδικήσουν τελικά τα

Toni Erdmann, της Μάρεν Άντε

13413645_10154349327188578_326720016917820320_n

Ο Winfried (Peter Simonischek) είναι ένας δάσκαλος πιάνου που ζει σε μια πόλη της Γερμανίας. Έχει εκπληκτικό χιούμορ και ταλέντο στις μεταμφιέσεις. Η κόρη του, ζει και εργάζεται στην Ρουμανία, για μία εταιρία πετρελαίου και έχει τον άχαρο ρόλο να επιβλέπει μιας συγχώνευσης εταιριών που θα έχει ως αποτέλεσμα τις απολύσεις πολλών εργαζομένων. Ο Winfried αστειεύεται στην κόρη του ότι έχει προσλάβει μια άλλη κοπέλα για να παίζει την κόρη του, εξαιτίας του λιγοστού χρόνου που την βλέπει. Εκείνη δεν εκτιμά τα αστεία του και είναι πλήρως αφοσιωμένη στην δουλειά της και την καριέρα της. Λίγο καιρό μετά ο Winfried  θα την επισκεφτεί στην Ρουμανία χωρίς να την προειδοποιήσει και η Ines (Sandra Hüller) είναι εκνευρισμένη με την συμπεριφορά του πατέρα της και με τα σχόλιά του για το έχει χάσει κάθε αίσθηση του χιούμορ εξαιτίας της εργασίας της  και τις παρατηρήσεις του για την ζωή της.

Περισσότερα και η κριτική μας για το υπέροχο Toni Erdmann

– Ma Vie de Courgette (My Life as a Courgette), του Κλοντ Μπαρας

My_Life_as_a_Courgette

– À Peine J’ouvre les Yeux (As I Open My Eyes), της Λειλά Μπουζίντ

As_I_Open_My_Eyes

Η θέσπιση του βραβείου LUX αποτελεί μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Kαθιερώθηκε το 2007, ως δείγμα δέσμευσης του Κοινοβουλίου προς την ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία και τα δημιουργικά επιτεύγματά της. Κάθε χρόνο, το βραβείο LUX προωθεί ταινίες οι οποίες πραγματεύονται θέματα που απασχολούν έντονα το ευρωπαϊκό κοινό. Πέρα από τις ιστορίες που διηγούνται, οι ταινίες αυτές πυροδοτούν ερωτήματα σχετικά με την υπόσταση της Ευρώπης και τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν θέματα όπως η μετανάστευση, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, οι δημόσιες ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσα και πέρα από τα σύνορα τους.

Στο πλαίσιο των Κινηματογραφικών Ημερών LUX, από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο, οι τρεις υποψήφιες ταινίες θα ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και θα προβληθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις και 20 φεστιβάλ στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Οι τρεις ταινίες θα υποτιτλισθούν στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ για να μπορέσουν όλοι οι πολίτες της Ένωσης να τις παρακολουθήσουν και να τις συζητήσουν.