Η δανέζικη παραγωγή "WOLF AND SHEEP" της πρώτης βραβευμένης Αφγανής σκηνοθέτη εκπλήσσει τις Κάννες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η δανέζικη παραγωγή “WOLF AND SHEEP” της πρώτης βραβευμένης Αφγανής σκηνοθέτη εκπλήσσει τις Κάννες

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 21-5-2016 |

Επίσημη επιλογή για τη βραδιά σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, η δανέζικη παραγωγή «WOLF AND SHEEP» πήρε τελικά το βραβείο ART CINEMA. Η ταινία θα προβληθεί και σήμερα Σάββατο στις 18.30 στο Théâtre Croisette  των Καννών.

Η ταινία γυρίστηκε στο Tajikistan από την Shahrbanoo Sadat, μια από τις πρώτες Αφγανές γυναίκες σκηνοθέτες. Πρόκειται για ένα ποιητικό πορτραίτο με πρωταγωνιστή τη χώρα στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε η σκηνοθέτης. Η παραγωγή έγινε από την Katja Adomeit για λογαριασμό της Adomeit Film (Pine Ridge, The Weight of Elephants, Force Majeure, …). Η Katja Adomeit παλαιότερα είχε εργαστεί για 6 χρόνια στην ZENTROPA, εταιρεία παραγωγής των ταινιών του Trier

Το «WOLF AND SHEEP» γυρίστηκε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στο Tajikistan διότι, αν και ήταν το όνειρο της σκηνοθέτη να γυριστεί στη γεννέτηρά της, ήταν πολύ επικίνδυνο για μια μεγάλη ομάδα γυναικών να κάνει γύρισμα στο Afghanistan. Στην πράξη έπρεπε να χτιστεί από το μηδέν ένα ολόκληρο αφγανικό χωριό χωρίς τη συνδρομή production designer ενώ παράλληλα 38 Afghan ηθοποιοί έπρεπε να ταξιδέψουν μέσω περιοχών που έλεγχαν Taliban για να φτάσουν στο χώρο του γυρίσματος.

Η ταινία «WOLF AND SHEEP» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Shahrbanoo Sadat, της νέας Αφγανής γυναίκας σεναριογράφου και σκηνοθέτη. Η σκηνοθέτης έχει την έδρα της στην Kabul. Η Shahrbanoo Sadat σπούδασε ντοκιμαντέρ στο “Atelier Varan Kabul” ένα γαλλικό εργαστήρι. Η πρώτη της μικρού μήκους ταινία “Vice Versa One” είχε επιλεγεί στη βραδιά σκηνοθετών των Καννών το 2011. Το 2013, άνοιξε την εταιρεία παραγωγής της “Wolf Pictures” στην Kabul.

Διαβάστε περισσότερα για: ,