Ο Hayao Miyazaki, επιστρέφει για ακόμα μία ταινία του Studio Ghibli, κι εμείς πανηγυρίζουμε. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Hayao Miyazaki, επιστρέφει για ακόμα μία ταινία του Studio Ghibli, κι εμείς πανηγυρίζουμε.

Ειδήσεις | 15-5-2020 |

Νωρίτερα φέτος, οι συνδρομητές του Netflix, είχαν την δυνατότητα να δουν σχεδόν όλες τις animation ταινίες του Studio Ghibli, από το Nausicaä Of The Valley Of The Wind, έως το When Marnie Was There.

Το στούντιο ήταν πριν τη διάλυση και το οριστικό κλείσιμο στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας.

Ωστόσο, ο μέγας Hayao Miyazaki αποφάσισε να επιστρέψει από τη συνταξιοδότηση, για ακόμα μία ταινία του στούντιο.

Ο σκηνοθέτης εργάζεται πάνω στην ταινία How Do You Live, βασισμένη στην ιστορία του Yoshino Genzaburo.

Σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, ο παραγωγός Toshio Suzuki την περιέγραψε σαν μία μεγάλη, φαντασμαγορική ιστορία. Εξήγησε ότι η ταινία θα αποτελείται από animation σχεδιασμένο στο χέρι, και ότι η διαδικασία είναι επίπονη: “Ακόμα σχεδιάζουμε τα πάντα, και μας παίρνει περισσότερο καιρό να ολοκληρώσουμε την ταινία, επειδή ζωγραφίζουμε κι άλλες σκηνές. Οπότε υπάρχουν περισσότερα πλάνα να ζωγραφίζουμε από ποτέ άλλοτε. Όταν φτιάχναμε το My Neighbour Totoro, είχαμε μόνο 8 animators, και δημιουργήθηκε σε 8 μήνες. Τώρα έχουμε 60 animators, και προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε ένα λεπτό ταινίας σε ένα μήνα. 12 μήνες το χρόνο, άρα 12 λεπτά ταινίας. Εργαζόμαστε πάνω στην ταινία ήδη τρία χρόνια, που σημαίνει ότι έχουμε 36 λεπτά ταινίας μέχρι στιγμής. Ελπίζουμε να την έχουμε ολοκληρώσει μέσα στην επόμενη τριετία.”

Την ίδια όμως στιγμή ο γιος του σκηνοθέτη, Goro Miyazaki, εργάζεται πάνω σε άλλη ταινία της εταιρίας, η οποία θα είναι εξολοκλήρου ψηφιακή.

Άντε, άντε… Τελειώνετε λέμε…