Ο Harvey Weinstein ξανά στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, για βιασμό 4 γυναικών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Harvey Weinstein ξανά στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, για βιασμό 4 γυναικών

Ειδήσεις | 29-5-2020 |

Μόλις χθες, μία νέα μήνυση βγήκε στη δημοσιότητα, κατά την οποία ο ήδη καταδικασμένος για σεξουαλικά σκάνδαλα, Harvey Weinstein, κατηγορείται για βιασμό 4 γυναικών, με τη μία εξ’ αυτών να ήταν 17 ετών την στιγμή της επίθεσης.

Η μήνυση κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη, με τα περιστατικά να έχουν συμβεί από το 1984 ως το 2013.

Η μηνύτριες είναι:

Μία γυναίκα 43 ετών, η οποία δέχτηκε επίθεση και βιάστηκε στα 17 της, το 1994, στο ξενοδοχείο του, με τον ίδιο να την απειλή και για σωματικές βλάβες, εάν μιλήσει.

Η δεύτερη, 70 ετών, ισχυρίζεται ότι ο Weinstein τη βίασε το 1984, σε ηλικία 34 ετών, με το συμβάν να λαμβάνει χώρα στις Κάννες, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Η τρίτη, 38 ετών, ισχυρίζεται ότι εκείνος τη βίασε το 2008, σε ηλικία 26 ετών, την οποία βίασε μετά από συνάντηση τους, προκειμένου να δουν πώς θα πάνε την καριέρα της παρακάτω.

Η τέταρτη, 35 ετών, ισχυρίζεται ότι ο Weinstein τη βίασε το 2013, σε ηλικία 28 ετών, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Βενετίας.

Στη μήνυση αναφέρονται και τα ονόματα των Bob Weinstein, αδερφού του Harvey, και των Miramax και Disney, με την κατηγορία ότι ήξεραν, ή θα έπρεπε να ξέρουν για τις ενέργειες του συνεργάτη τους: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Robert Weinstein ήξερε, ή θα έπρεπε να ξέρει ότι ο αδερφός του ήταν έναν επικίνδυνος κυνηγός, που πιθανόν θα μπορούσε να κακοποιήσει σεξουαλικά γυναίκες, σαν της ενάγουσες, δεδομένου ότι έβλεπε την συμπεριφορά του αδερφού του.”

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο ο Weinstein καταδικάστηκε σε 23 έτη φυλάκισης, για σεξουαλικές επιθέσεις σε πάνω από 100 γυναίκες, κατά την διάρκεια της καριέρας του.