Οι Χρυσές Σφαίρες, χαλαρώνουν τα λουριά στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι Χρυσές Σφαίρες, χαλαρώνουν τα λουριά στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης

Ειδήσεις | 11-5-2020 |

Οι ταινίες του 2020, οι οποίες δημιουργήθηκαν σε γλώσσα εκτός της Αγγλικής, έλαβαν κάποια ευχάριστα νέα από τον οργανισμό πίσω από τις Χρυσές Σφαίρες. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Hollywood Foreign Press Association, τον οργανισμό ξένων συντακτών του Hollywood.

Ο HFPA ανακοίνωσε ότι προσωρινά χαλαρώνει τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι ταινίες για να μπορούν να συμπεριληφθούν στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης στις Χρυσές Σφαίρες.

Η ξενόγλωσσες ταινίες θα έπρεπε πρωτίστως να έχουν βγει στις αίθουσες της χώρας τους, μέσα στη χρονική προθεσμία των 15 μηνών, από 1η Οκτώβρη, μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο τώρα, ο HFPA δηλώνει πως ο κανονισμός για φέτος θα αλλάξει, και οι ταινίες θα μπορούν να είναι υποψίες αρκεί να είχαν προγραμματισμένη έξοδο στη χώρα τους από τις 15 Μαρτίου 2020 και μετά, ανεξάρτητα από το πώς προβλήθηκαν ή σκοπεύουν να προβληθούν, μέσα στο χρονικό όριο. Δηλαδή ή με παραδοσιακή έξοδο, ή με ψηφιακή.

Επίσης, κάτι που αλλάζει είναι ο τρόπος ενημέρωσης των μελών που ψηφίζουν. Ο κανόνας έλεγε ότι θα πρέπει να ταινίες να προβληθούν για τα μέλη σε κινηματογραφική αίθουσα στην περιοχή του LA. Τώρα όμως, θα πρέπει οι διανομείς των ταινιών να παρέχουν μετά από συνεννόηση με τον οργανισμό, DVD κόπιες, ή ψηφιακά links για τις ταινίες, ώστε τα μέλη να τις δουν από στο σπίτι τους.

Ο οργανισμός ωστόσο τόνισε ότι οι αλλαγές αυτές είναι προσωρινές και αφορούν μόνο για το διάστημα που έχουν ληφθεί μέτρα κατά της πανδημίας.