Γιατί τα φωτόσπαθα των κακών είναι κόκκινα; Η απάντηση - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Γιατί τα φωτόσπαθα των κακών είναι κόκκινα; Η απάντηση

Ειδήσεις | 19-10-2016 |

Όταν η Disney αγόρασε την Lucasfilm, οι ιστορίες που είχαν βγει στην δημοσιότητα από video games, παιχνίδια, comics, βιβλία κλπ, έκαναν τον κόσμο του Star Wars τεράστιο και υπερπολλαπλάσιο σε σχέση με αυτό των ταινιών. Έτσι η Disney που ήθελε να στήσει νέες ιστορίες σε ταινίες, έκανε οτιδήποτε δεν ήταν ταινία ή σειρά (Star Wars The Clone Wars) να μην ισχύει πλέον στο νέο Star Wars Universe, αυτό που πλέον λέμε Canon. Όλα τα υπόλοιπα είναι πλέον μέρος του Star Wars Legends, το οποίο δεν αποτελείται από ιστορίες που ισχύουν στις ταινίες.

Ένα από αυτά που είχαν απαντηθεί ήταν και τα διάφορα χρώματα των φωτόσπαθων. Σύμφωνα με το Legends λοιπόν τα φωτόσπαθα των Jedi ήταν διαφόρων χρωμάτων από μπλε και πράσινα μέχρι και μωβ καθώς αυτά ήταν τα χρώματα των κρυστάλλων των φωτόσπαθων. Οι Siths δεν είχαν πρόσβαση στους φυσικούς κρυστάλλους που είχαν οι Jedi και έτσι έφτιαξαν τεχνιτούς κρυστάλλους που ήταν κόκκινοι.

Όλα αυτά πλέον όμως δεν ισχύουν, όπως είπαμε. Αντίθετα σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο με τίτλο Ahsoka από τον E.K. Johnston, το οποίο ακολουθεί έναν padawan του Anakin Skywalker ο λόγος είναι αρκετά πιο βαθύς και δεν έχει να κάνει με το ότι το κόκκινο ταιριάζει στους κακούς.

Οι Kyber κρύσταλλοι από τους οποίους είναι φτιαγμένα τα lightsabers είναι σύμφωνα με το νέο βιβλίο Force sensitive, έχουν από μόνα τους δύναμη δηλαδή και μάλιστα μπορούν να “διαλέξουν” τον ιδιοκτήτη τους, κάτι που ήδη είδαμε στο Force Awakens με την Rey. Όσοι όμως χρησιμοποιούν την σκοτεινή πλευρά της δύναμης, δεν έχουν την ίδια σύνδεση με τα φωτόσπαθα. Ο μόνος τρόπος να πάρουν φωτόσπαθο οι κακοί είναι με το να το κλέψουν ή να το πάρουν από κάποιον που σκότωσαν. Μάλιστα επειδή οι κακοί δεν έχουν αυτή την σύνδεση με το φωτόσπαθο που έχουν οι καλοί, το φωτόσπαθο ματώνει και γίνεται κόκκινο όταν υποτάσσεται στην θέλησή τους. Μάλιστα ένα φωτόσπαθο που έχει γίνει κόκκινο στα χέρια ενός Sith, όταν επιστρέψει στα χέρια ενός χρήστη της φωτεινής πλευράς αλλάζει χρώμα αλλά αντί για μπλε ή πράσινο γίνεται άσπρο.

Επίσης:

Μικροί βιολιστές Padawan παίζουν με φωτόσπαθα-δοξάρια το theme του Star Wars

Μετά το σφυρί του Thor και το Φωτόσπαθο έγινε πραγματικότητα!

Η τεχνολογία του εφέ του φωτόσπαθου στις πρώτες Star Wars ταινίες

Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Γιατί όπως είπαμε μπορεί να εξηγήσει το γιατί το φωτόσπαθο κάλεσε την Rey και προκάλεσε το όραμά της, καθώς και το γιατί το αντίστοιχο του Kylo Ren είναι ασταθές, ενώ πιθανότατα να δούμε φωτόσπαθα να αλλάζουν χρώματα σε επόμενες ταινίες.