Game Of Thrones - S08E06 - The Iron Throne: Ένα ιδανικά anticlimactic φινάλε - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game Of Thrones – S08E06 – The Iron Throne: Ένα ιδανικά anticlimactic φινάλε

Game Of Thrones, TV | 20-5-2019 |

Αυτό ήταν!

Το Game Of Thrones, η σειρά που συζητήθηκε όσο καμία, δέχτηκε θετική και αρνητική κριτική όσο καμία, και άλλαξε για πάντα την ιστορία της σύγχρονης τηλεόρασης, έφτασε στο φινάλε της.

Το debate σχετικά με το αν οι δημιουργοί (δηλαδή οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι David Benioff και DB Weiss, οι οποίο όταν τελείωσαν με τα βιβλία του George RR Martin, χάραξαν δικοί τους πορεία) ολοκλήρωσαν την σειρά με ικανοποιητικό τρόπο.

Σίγουρα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλοι. Ωστόσο το φινάλε ήταν ιδανικό, με δεδομένο του πώς έχουν πάει τα πράγματα μέχρι στιγμής. Προσέξτε: δεν σχολιάζουμε αν είναι καλό ή κακό. Αν μας ικανοποίησε ή όχι. Η λέξη κλειδί είναι ιδανικό.

Το επεισόδιο ξεκινά με τον Tyrion να βλέπει από πρώτο χέρι την καταστροφή του King’s Landing, αλλά και να βρίσκει Jamie και Cersei νεκρούς στα συντρίμμια. Η Dany ευχαριστεί τον στρατό της, και να δηλώνει έτοιμη να εξαπολύσει επίθεση σε ολόκληρο το Westeros, προκειμένου να γίνει η απόλυτη βασίλισσα των πάντων, ενώ την ίδια στιγμή καταδικάζει τον Tyrion σε θάνατο λόγω προδοσίας. Ο Jon τον επισκέπτεται στην φυλακή, και εκείνος του προτείνει για πρώτη φορά ότι η Dany πρέπει να πεθάνει.

Ο Γιαννάκης πηγαίνει σε εκείνη, η οποία μέσα στην καλή χαρά έχει όνειρα για την διακυβέρνηση. Άγγιξε τον θρόνο αλλά δεν έκατσε. Αυτός δηλώνει για ακόμα μια φορά ότι είναι η βασίλισσά του, πριν της καρφώσει ένα στιλέτο στην καρδιά. Οπότε, bye bye Dany.

Ο Drogon, πλησιάζει, και σε μία συμβολικότατη σκηνή, λιώνει με την φλόγα του τον Iron Throne. Κανείς δεν τον αξίζει, και κανείς δεν πρέπει να κουβαλήσει το βάρος της ευθύνης που φέρει αυτή η θέση. Κατόπιν, ο Drogon παίρνει την μαμά του και πετάει μακριά.

Οι Άσπιλοι, με αρχηγό τον Grey Worm, και πλέον υπεύθυνο στρατιωτικών δυνάμεων, φυλακίζουν Jon και οδηγούν τον Tyrion μπροστά στην επιτροπή των αρχόντων που έχουν απομείνει, για να μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Tyrion σε ακόμα μία σκηνή σεναριακής ευφυίας πείθει τους άρχοντες ότι οι διαδικασίες για να καθίσει κάποιος στον θρόνο πρέπει να αλλάξουν. Και προτείνει ότι αυτός που πρέπει να κάτσει δεν είναι άλλος από τον Bran. Η πρώτη αντίρρηση έρχεται από την ίδια την Sansa, λέγοντας ότι δεν θα μπορέσει να αφήσει διάδοχο. Ο Tyrion τότε προτείνει ο βασιλιάς να επιλέγεται από το συμβούλιο των αρχόντων, και να μην είναι μία θέση που κληρονομείται. Το πρώτο στάδιο μιας υπολανθάνουσας δημοκρατίας.

Η Sansa προτείνει το Winterfell να παραμείνει ανεξάρτητο βασίλειο. Αλλά το σημαντικό που πρέπει να κρατήσετε είναι η απάντηση του Bran στην ερώτηση του Tyrion για το αν θέλει να κάτσει στον θρόνο. Ο Bran απαντά: “Γιατί νομίζεις ότι ήρθα μέχρι εδώ;” Ατάκα που σημαίνει ότι ο Bran ήξερε τα πάντα από την αρχή που έγινε ο ίδιος ο Three-Eyed-Raven. Την ίδια στιγμή, ο Bran ορίζει τον Tyrion σαν το χέρι του.

Οι άρχοντες όμως αποφασίζουν και για την τύχη του Jon, ο οποίος προκειμένου να ηρεμήσουν και οι άρχοντες που ακόμα τον λένε προδότη, εξορίζεται στο Night’s Watch.

Οι οικογένεια Stark λοιπόν χωρίζεται, ειρηνικά αυτή τη φορά, σε όλα τα σημεία του χάρτη. Και αυτό γιατί η Arya αποφασίζει να πάει Δυτικά του Westeros, καθώς κανείς ποτέ δεν έχει χαρτογραφήσει εκείνες τις περιοχές.

Στο King’s Landing, ο Bran συναντά το νέο του συμβούλιο που πρέπει να ξεκινήσει την ανακατασκευή του βασιλείου. Στην ατάκα του Tyrion ότι οι προσφωνήσεις και η οργάνωση θα βελτιωθούν, ο Bran απαντά:”Είμαι σίγουρος”.

Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι ο Peter Dinklage, ήταν η ψυχή της σειράς, και χωρίς το υποκριτικό μεγαλείο του ηθοποιού, ίσως η σειρά να μην ήταν ίδια.


Οι απαντήσεις που δεν πρόκειται να έρθουν:

Τι αντικείμενο εργασίας έχει πλέον η Νυχτερινή Φρουρά;

Με την απειλή των White Walkers, να μην υφίσταται πλέον, η Νυχτερινή Φρουρά έχει λόγο ύπαρξης; Κι αν ο Bran ξέρει τα πάντα, γιατί δεν την διέλυσε; Μήπως υπάρχει και άλλη απειλή; Δεν θα μάθουμε ποτέ (;)


Σούμα:

Το καλύτερο: Το λιώσιμο του Iron Throne από τον Drogon.

Το χειρότερο: Ήταν το τελευταίο επεισόδιο. Υπάρχει χειρότερο;

Θάνατος: Daenerys Stormborn of House Targaryen, the First of Her Name, Queen of the Andals and the First Men, Protector of the Seven Kingdoms, the Mother of Dragons, the Khaleesi of the Great Grass Sea, the Unburnt, the Breaker of Chains.

Quote του επεισοδίου: 

Jon: Η αγάπη είναι ο θάνατος του καθήκοντος.

Tyrion: Καμιά φορά, το καθήκον είναι ο θάνατος της αγάπης.

MVP: Ο Tyrion.

Η άσχετη σκέψη της ημέρας: Το καλύτερο ρούχο της σειράς το φόρεσε η Sansa, στο τελευταίο πλάνο.