Game Of Thrones - S08E05 - The Bells: Κυρίες και κύριοι, υποδεχθείτε την Mad Queen - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game Of Thrones – S08E05 – The Bells: Κυρίες και κύριοι, υποδεχθείτε την Mad Queen

Game Of Thrones, TV, Ειδήσεις | 13-5-2019 |

Παιδιά κακά τα ψέματα. Είμαστε λίγο πριν το φινάλε, το οριστικό φινάλε της (ίσως) καλύτερης σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης.

Το προτελευταίο επεισόδιο κατάφερε 2 πράγματα. Να κλείσει αρκετούς λογαριασμούς, αλλά και να μας αφήσει με μία μέγιστη δόση απογοήτευσης για το που θα πάνε τα πράγματα την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Daenerys Targaryen, με παρμένα στο κρανίο μετά τον θάνατο αγαπημένων φίλων, αλλά και με ένα αίσθημα προδοσίας, έβγαλε τον πραγματικό της εαυτό στην επιφάνεια, γκρεμίζοντας το King’s Landing, αλλά και σκοτώνοντας τους πολίτες του. Βλέποντας το Red Keep, το οποίο είχε χτιστεί από τους προγόνους της, τα πήρε ακόμα περισσότερο και αποφάσισε να ισοπεδώσει τα πάντα, ακόμα και μετά τις καμπάνες που ήχησαν, πράγμα που σηματοδοτούσε ότι η πόλη έπεσε.

Στο παρελθόν, η εκδικητική της φύση αφορούσε συνήθως ανθρώπινα δράματα. Τώρα, έγινε ο Punisher των Westeros, κι όποιον πάρει ο χάρος.

In other news, ο Varys καίγεται ζωντανός στην αρχή του επεισοδίου, ο Qyburn πέθανε από τα χέρια του Βουνού, και καιρός ήταν, και επιτέλους είδαμε και τον Euron να ψοφάει. Βουνό και Σκύλος μπλέχτηκαν σε μία μάχη, που λειτούργησε σαν κλείσιμο του ματιού σε όλους μας, η οποία τελείωσε με τους δυο τους να πεθαίνουν πέφτοντας στις φλόγες. Ίσως και ποιητικό.

Και πάμε στην Arya. Αφού το Σκυλί την έπεισε ότι η Cersei είναι τελειωμένη, εκείνη τον ευχαριστεί και αποχωρεί για να γλυτώσει. Και εδώ το επεισόδιο γίνεται “Η Διάσωση του Στρατιώτη Ryan”, στην παραλία, καθώς εκείνη προσπαθεί να επιβιώσει και να βοηθήσει, ενώ τα πάντα δίπλα της καταρρέουν.

Ο Jamie φτάνει στην Cersei τραυματισμένος, και στην προσπάθειά τους να αποδράσουν, εγκλωβίζονται, και βρίσκουν τον θάνατό τους, από τα ερείπια που πέφτουν. Ιδανικό φινάλε για αυτούς τους δύο, και μία προφητεία που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στο μεταξύ, πάμε στον ανταποκριτή μας στην γραμμή του πυρός, Γιάννη Χιόνη. Καλησπέρα Γιάννη.

Καλησπέρα κυρίες και κύριοι. Εδώ κάτω γίνεται της τρελής, και ειλικρινά δεν πιστεύω στα μάτια μου.

Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι αυτός ο διάλογος του δελτίου ειδήσεων των Westeros News στις 20:00.

O Jon Snow, σε αυτό το επεισόδιο δεν ήξερε πως να νιώσει. Τρομοκρατημένος; Μπερδεμένος; Και τα δύο; Φάνηκε να μην περιμένει την αντίδραση της Dany (μεταξύ μας, θα έπρεπε), και σε μία στιγμή φάνηκε ότι ο Varys είχε δίκιο. Δεν θέλω να το παραδεχτώ αλλά του αξίζει ο θρόνος. Αν και δεν τον κόβω να κάθεται.

Ο Tyrion είχε και αυτός τις στιγμές του. Οι σκηνές του με Varys και Jamie ήταν σκηνές που αποδεικνύουν το υποκριτικό του μεγαλείο, αλλά και την σεναριακή ικανότητα. Επέζησε ακόμα μία μάχη, και θα τον δούμε στο φινάλε.

Ο σκηνοθέτης του επεισοδίου, ο πάντα έξοχος Miguel Sapochnik, ξέρει πάντως πώς να μας προσφέρει εξαιρετικές σκηνές και μάχες, με αυτό το επεισόδιο να είναι πιο σοκαριστικό τεχνικά και σκηνοθετικά ακόμα και από την μάχη στο Winterfell.

Ένα έμεινε. Και επεισόδιο και ερώτημα: Θα μείνουμε ικανοποιημένοι με αυτό;


Οι απαντήσεις που πρέπει να έρθουν

Και τώρα Dany μου;

Κέρδισες. Με τον πιο ηλίθιο τρόπο, αλλά κέρδισες. Έχεις ακόμα την υποστήριξη των Άσπιλων και των Ντοθράκι σου. Αλλά έγινες σαν τον πατέρα σου, μία Mad Queen. Άφησες την διπλωματία, και έγινες η ηγεμόνας που μισούσες. Το ερώτημα είναι: Από ποιανού το χέρι θα βρεις τον θάνατό σου;

Μήπως η Arya, άλλαξε απλώς όνομα στη λίστα; 

Δεν της δόθηκε η ευκαιρία να σκοτώσει την Cersei. Αλλά έχει την ευκαιρία να σκοτώσει την Βασίλισσα του Westeros. Αν και πολύ φοβάμαι ότι η σκηνή της με το άλογο σηματοδοτεί το απόλυτο φευγιό της, συνειδητοποιώντας τον παραλογισμό του μίσους.


Σούμα:

Το καλύτερο: Ο εναγκαλισμός πριν τον απόλυτο θάνατο ανάμεσα σε Cersei και Jamie.

Το χειρότερο: Η απόλυτη καταστροφή του King’s Landing, εξαιτίας του θυμού της Dany.

Θάνατος: Varys, Jamie, Cersei, The Hound, The Mountain, Qyburn, Euron

Quote του επεισοδίου: 

Jamie: Δεν μετράει τίποτα. Μόνο εμείς οι δύο.

MVP: Το Σκυλί. Για την σκηνή του με την Arya, και για το τραγικό του φινάλε.

Η άσχετη σκέψη της ημέρας: Μήπως ο Jon ετοιμάζεται να γίνει ο νέος Jamie;

Διαβάστε περισσότερα για: