Game Of Thrones - S08E04 - The Last Of The Starks: Οι πραγματικές προθέσεις στην επιφάνεια - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game Of Thrones – S08E04 – The Last Of The Starks: Οι πραγματικές προθέσεις στην επιφάνεια

Game Of Thrones, TV | 7-5-2019 |

Και ενώ η μάχη του Winterfell στο τρίτο και απόλυτα συγκλονιστικό “The Long Night”, μπορεί να μην είχε τους πολλαπλούς θανάτους που πολλοί περίμεναν, είχε όμως τους νεκρούς του.

Έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το 4ο επεισόδιο, The Last Of The Starks, με το Winterfell να καίει τους νεκρούς του, με τις πλήγές της μάχης να είναι εμφανείς στους επιζήσαντες.

Εκείνη που έζησε περισσότερες απώλειες δεν ήταν άλλη από την Dany, η οποία σε αυτό το επεισόδιο έχασε ακόμα ένα δράκο, τον Rhaegal, αλλά και την βοηθό της, την Missandei. Μεγάλο μέρους του επεισοδίου επικεντρώθηκε σε εκείνη, στην σχέση της με τον Jon, αλλά και στην είδηση πλέον της συγγενείας τους.

In other news, η Arya αρνήθηκε την πρόταση γάμου του Gendry, του νέου Λόρδου, με μία ατάκα που είχε πει και στον πατέρα της στην πρώτη σεζόν, όταν εκείνος της είπε ότι κάποια στιγμή θα παντρευτεί: “Δεν είμαι εγώ αυτή”.

Αλλά αγαπημένοι μου GoTers, η έκπληξη, αν μπορεί να την θεωρήσει κανείς έκπληξη, ήρθε από τον Jamie.

Αποφάσισε να επιστρέψει στην Cersei, και να αφήσει πίσω τον δεσμό που δημιούργησε με την Brienne. H σχέση εξάρτησης με την αδερφή και ερωμένη του φάνηκε να είναι ακόμα πιο δυνατή, αφήνοντάς μας με δάκρυα στα μάτια από την αντίδραση της Brienne στο φευγιό του.

Ο Ser Bronn όμως, προλαβαίνει τα αδέρφια Lannister, αλλά πριν εκτελέσει την εντολή της Cersei για να τους σκοτώσει, ο Tyrion του προτείνει αντ’ αυτού να περιμένει για να γίνει ο κυρίαρχος του Highgarden.

Και πάνω που λέγαμε ότι  η δράση θα είναι στο minimum, η ενέδρα του Greyjoy στο Dragonstone, από την οποία έπεσε νεκρός ο δράκος, μας θύμισε ότι έχουμε πολύ δράμα ακόμα.

Ακολούθησε μία σκηνή που ελπίζουμε να προσέξατε όσο καμία. Tyrion και Varys μιλούν για το μέλλον του Westeros, και ούτε λίγο ούτε πολύ ο Varys μιλάει για προδοσία και θάνατο της Dany, καθώς θεωρεί τον Jon καταλληλότερο για να κωλοκάτσει στον Iron Throne.

Και ερχόμαστε στην σκηνή που ουρλιάξαμε…

O Tyrion προσπαθεί να διαπραγματευτεί την παράδοση του King’s Landing και την απελευθέρωση της Missadei. Η Cersei προτείνει το ίδιο, και σε περίπτωση άρνησης θα σκοτώσει επιτόπου την Missadei. Και η Missadei αποκεφαλίζεται μπροστά στα μάτια όλων. H Dany επισήμως τα έχει πάρει στο κρανίο…

2 επεισόδια για το οριστικό φινάλε…


Οι απαντήσεις που πρέπει να έρθουν

Ο Rhaegal πέθανε όντως;

Έτσι είδαμε όλοι… Αλλά στο trailer που ακολούθησε για το επόμενο επεισόδιο, προς τι η έκπληξη του Euron;

Είναι η Cersei έτοιμη να υποκύψει στο συναισθηματικό βάρος; 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε αυτή την σεζόν που φαίνεται ότι η ευαίσθητη χορδή της είναι ό,τι αφορά το παιδί της. Επίσης είναι η δεύτερη φορά που στο άκουσμα ή στην σκέψη φαίνεται να σπάει.


Σούμα:

Το καλύτερο: Η ενέδρα στο Dragonstone

Το χειρότερο: O θάνατος της Missadei

Θάνατος: Missadei και Rhaegal

Quote του επεισοδίου: 

Tyrion: Μπορεί να τους κερδίσαμε, αλλά ακόμα έχουμε τους εαυτούς μας να αντιμαχόμαστε. (δηλαδή όλη η φιλοσοφία της σειράς)

MVP: Δυστυχώς, ο Euron

Η άσχετη σκέψη της ημέρας: Μήπως τελικά ο Jamie είναι αυτός που θα την τουμπάρει, την κάρια;

Διαβάστε περισσότερα για: ,