Game Of Thrones - S08E01 - Winterfell: Ό,τι είναι νεκρό, δεν πεθαίνει ποτέ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game Of Thrones – S08E01 – Winterfell: Ό,τι είναι νεκρό, δεν πεθαίνει ποτέ

TV | 15-4-2019 |

Το πρώτο επεισόδιο της 8ης και τελευταίας σεζόν του Game Of Thrones, ήρθε, είδε και την έκανε, αλλά όχι με ελαφρά. Με βαρέα και ανθυγιεινά.

Πρόσεξε! Ακολουθούν spoilers.

Αν νομίζατε ότι το φινάλε της προηγούμενης σεζόν, ήταν γεμάτο από reunions, το πρώτο επεισόδιο με τίτλο “Winterfell”, έρχεται να μας δείξει πώς γίνεται το reunion το σωστό.

Οικογένειες ενώθηκαν. Αποκαλύψεις έγιναν, όπως εκείνη που ο Sam έμαθε για την σφαγή της οικογένειάς του από την Dany. Εκείνη πάντως, με τον Γιανάκη, όχι μόνο έφτασαν στο Winterfell, έκαναν και βόλτα με τους δράκους, με τον Jon να καβαλάει έναν, και βρήκαν και χρόνο να χαμουρευτούν στους καταρράκτες.

Πέρα από τις συναντήσεις και μερικά αστειάκια του Tyrion σχετικά με τους ευνούχους, ο πυρήνας του επεισοδίου δεν ήταν άλλος από τις εντάσεις που ετοιμάζονται να ξεσπάσουν.

Οι δυνάμεις σιγά σιγά συγκεντρώνονται στο Winterfell, και καλωσορίζουν την Dany με την ίδια θέρμη που η πρώην σχέση σου, σου συστήνει την νυν. Η αντίδρασή του όμως έχει καλή δικαιολογία. Γνωρίζουν τι έχει γίνει με τον πατέρα της, και αντιδρούν στο ότι ο Jon έφυγε βασιλιάς και γύρισε υποτακτικός. Και όπως είπε και η Sansa, τι τρώνε οι δράκοι;

Ξάφνου, η Sansa εμφανίζεται σε αυτή την πρεμιέρα πιο δυναμική και καπάτσα από ότι μπορεί να ήταν στο παρελθόν. Χρόνια προδοσίας και βίας, την έχουν μετατρέψει σε μία σκεπτόμενη και τακτική μορφή. Δεν είναι κακό… Της πάει. Αλλά το είπε ο Tyrion:”Πολλοί σε υποτίμησαν. Οι περισσότεροι είναι νεκροί”.

Ας πάμε όμως στο αντίπαλον δέος. Η Cersei μάλλον θα μετανιώσει το ότι έχει προδώσει τους πάντες, και κάνει τα δικά της σχέδια. Τουλάχιστον είναι σταθερή στις απόψεις της. Και ενώ φαίνεται ότι την χαροποιεί το γεγονός ότι το Τοίχος έπεσε, για κάποιο λόγο που κανείς δεν έχει καταλάβει, “κάθεται” του Euron, ο οποίος έφτασε με τον στόλο του στο King’s Landing.

 

Την ώρα όμως που χαμουρεύονται, ο Theon ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάνει και κάτι καλό, ελευθερώνοντας την Yara, η οποία παίρνει τον στόλο της πίσω, και μην την είδατε. Επίσης δίνει άδεια στον Theon να πάει να πολεμήσει στο πλευρό των Stark.

Παρόλο που ο Night King δεν εμφανίστηκε καθόλου σε όλο το επεισόδιο, η σκιά του απλωνόταν παντού. Πρώτο του θύμα, ο πιτσιρικάς και Lord, Ned Umber, o οποίος βρήκε φρικτό και Hannibal-Lecter-like θάνατο, γιατί δεν κατάφερε να γυρίσει εγκαίρως στο Winterfell.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Jon επιτέλους μαθαίνει από τον Sam, την πραγματική του ταυτότητα. Δηλαδή ότι είναι και αυτός ένας Targeryan, και ότι είναι ο μόνος διάδοχος του θρόνου. Και μία πλάκα την παθαίνει.


Οι απαντήσεις που πρέπει να έρθουν

Γιάνης και Daenerys: Οι αποκαλύψεις πώς θα πλάσουν την σχέση και την συμμαχία τους; 

Τώρα που αυτός ξέρει την αλήθεια, τι θα γίνει με αυτούς τους δύο; Θα παραμείνουν ενωμένοι; Ή είναι θέμα εξουσίας;

Η ριμάδα η Cersei τι θέλει να κάνει τελικά; Με το μωρό τι γίνεται;

Παρά το ότι αποφασίζει να μην συμμετέχει στη μάχη ανάμεσα στην Dany, τις δυνάμεις του Βορρά και τον Night King, στα αλήθεια πιστεύει ότι η Golden Company μπορεί να την προστατεύσει; Είναι τελικά τόσο ηλίθια, ή παίζεται κάτι άλλο;

Επίσης, όλοι ξέρουν ότι είναι έγκυος με το παιδί του Jamie, αλλά η αντίδρασή της όταν ο Euron της λέει ότι θα της χαρίσει έναν πρίγκηπα είναι λίγο διφορούμενη. Και τριφορούμενη μη σου πω.


Σούμα:

Το καλύτερο: Ό,τι αφορούσε την Sansa.

Το χειρότερο: Ό,τι αφορούσε τον Euron. Τόσοι έχουν πεθάνει. Αυτός γιατί όχι;

Θάνατος: Μόνο τον Ned, κλάψαμε, αλλά ήταν απίστευτη σκηνή.

Quote του επεισοδίου:

Tyrion και Sansa μιλάνε για τον γάμο με τον Joffrey:

Tyrion: Ελεεινή υπόθεση

Sansa: Είχε τις στιγμές της.

MVP: Sam και Theon. Ο καθένας για τους λόγους τους.

Η άσχετη σκέψη της ημέρας: Arya και Gendry. Να δεις που αυτοί θα τα φτιάξουνε. Α, η Arya φλερτάρει κιόλας.

Διαβάστε περισσότερα για: ,