Game of Thrones S06E07: Προετοιμασία για μάχες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones S06E07: Προετοιμασία για μάχες

TV | 6-6-2016 |

Στρατηγικές κινήσεις, διπλωματία (όχι πάντα τόσο επιτυχημένη), έναν σχεδόν θάνατο και η κατάληξη ενός σχεδόν θανάτου, όλα όσα συνθέτουν λίγο-πολύ το 7ο επεισόδιο του 6ου κύκλου Game of Thrones, το οποίο – όπως και αυτό που προηγήθηκε – ρίχνει τους τόνους μετά το εξαιρετικά δυναμικό πρώτο μισό της σεζόν. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ακολουθούν spoilers

 

Ας ξεκινήσουμε από μια επιστροφή από τα παλιά. O Sandor Clegane ή The Hound, που πριν δυο σεζόν η Arya είχε αφήσει να πεθάνει βαριά τραυματισμένος από την μάχη του με την Brienne, τελικά δεν ζει. Δεν είναι, βέβαια, αυτό κάτι που μας προκαλεί τεράστια έκπληξη, και σχεδόν το περιμέναμε. Ουσιαστικά τον Hound έσωσε ένας ιεροκήρυκας (;) το παρελθόν του οποίου είχε αρκετές ομοιότητες με το δικό του, άλλα τώρα διδάσκει την αγάπη και την συμπόνοια σε μια ομάδα ακολούθων του. Βέβαια, ο πρώην συνοδοιπόρος της νεαρής Stark δεν φαίνεται και τόσο πρόθυμος να ακολουθήσει νέα μονοπάτια. Κι όταν άγνωστοι σφάζουν τα μέλη της μικρής κοινότητας, ο Hound αρπάζει το τσεκούρι του και ετοιμάζεται να επιστρέψει σε ότι γνωρίζει καλά να κάνει.

game-of-thrones-season-6-episode-7

Πάμε στον Jaimie τώρα, που έχει αναλάβει να οδηγήσει τον στρατό του βασιλιά Tommen ξανά σε δόξες, ή για την ακρίβεια να βάλει μια τάξη σε μια επιεικώς άναρχη και κωμικοτραγική κατάσταση. Ο πρώτος, που καλείται να αντιμετωπίσει είναι ο Brynden Tully ή Blackfish, θείο της Catelyn Stark, που όπως αντιλαμβάνεται κανείς έχει πολλά να χωρίσει με τον Lannister. Ο Jaimie προσπαθεί να ακολουθήσει μια συμβιβαστική-διπλωματική λύση, ο Blackfish δεν φαίνεται πρόθυμος να παραδοθεί και κάπως έτσι φανταζόμαστε πως θα έχουμε μια μάχη στα επόμενα επεισόδια.

Μιλώντας για μάχες, ο Jon Snow, η Sansa και ο Davos ετοιμάζουν τον δικό τους στρατό υπενθυμίζοντας άλλες φορές με επιτυχία κι άλλες ανεπιτυχώς παλιές συμμαχίες Οίκων του Βορρά με τους Stark. Βέβαια, αν κάτι πρέπει να αντιμετωπίσουν είναι τα επιχειρήματα α) για την καταγωγή του Jon, που είναι Snow (aka μπάσταρδος στα… Γουεστεριανά), β) τον γάμο της Sansa, που την κάνει περισσότερο Bolton (!) παρά Stark, γ) για το ότι θα πρέπει να πολεμήσουν στο πλευρό των Wildlings και – κυρίως – δ) την κατάληξη, του προηγούμενου καλέσματος της οικογένειας τους από τον Robb. Κάπως έτσι αρχίζουν να φαίνονται και τα πρώτα σημάδια αμφισβήτησης, με την Sansa να μην συμφωνεί και τόσο με την κρίση του Jon και να μην εμπιστεύεται τον Davos.

margaery

Σε άλλα μέτωπα, η Margaery, που νομίζαμε πως είχε υποταχθεί πλήρως στις νουθεσίες του High Sparrow και μας θύμιζε κάτι σε… Ελένη Λουκά (με συγχωρείς Natalie Dormer!) φαίνεται πως τα γονίδια Tyrell δεν έχουν χαθεί εντελώς και έχει άλλα σχέδια κατά νου, τα οποία μένει να δούμε πως θα “ξεδιπλωθούν” στα επόμενα επεισόδια. Μάλιστα, βάζει εμμέσως και την γιαγιά της στο κόλπο, στην οποία παρεμπιπτόντως προτείνει συμμαχία η Cersei, που συνεχίζει να ζητά απεγνωσμένα στήριγμα σε ένα King’s Landing, όπου (το έχουμε ξαναπεί) δεν έχει πλέον την επιρροή, που είχε κάποτε…

Την επιρροή της στον αδερφό της, μήπως και τον σώσει από το ψυχολογικό αδιέξοδο – άλλα και για να κερδίσει έναν χρήσιμο σύμμαχο – δοκιμάζει και η Yara, που εν ολίγοις λέει στον Theon “ή σύνελθε ή αυτοκτόνα” εν μέσω ενός ρεσιτάλ οινοποσίας και σεξουαλικών οργίων, που μας θύμισαν πως μπορεί ο κόσμος να καίγεται άλλα λίγο σεξ, ποτέ δεν βλάπτει, γιατί εντάξει Game of Thrones βλέπεις. Τουλάχιστον μάθαμε και τα σχέδια τους, μετά την φυγή από τα Iron Islands: να συμμαχήσουν με την Daenerys για να πάρουν ξανά την εξουσία στην πατρίδα τους.

 

Και, τέλος, έχουμε την Arya, που αποφάσισε να ξαναθυμηθεί το όνομα της και να επιστρέψει στο Westeros. Ενώ ετοιμάζεται να σαλπάρει από το Braavos δέχεται μια επίσκεψη (και τις μαχαιριές) από τους Faceless Men. Μην ταράζεστε… η νεαρή Stark είναι ακόμη ζωντανή και περιμένουμε να δούμε τι μέλλον της επιφυλάσσει το επόμενο επεισόδιο.

Διαβάστε περισσότερα για: ,