Τα Ευρωπαϊκά γυρίσματα ταινιών και σειρών επιστρέφoυν (με αυστηρά μέτρα ασφαλείας) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα Ευρωπαϊκά γυρίσματα ταινιών και σειρών επιστρέφoυν (με αυστηρά μέτρα ασφαλείας)

Ειδήσεις | 15-5-2020 |

Η Ευρώπη είναι open for business. Περίπου. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Τσεχία και η Ισλανδία, επέτρεψαν να ξεκινήσουν ταινίες και τηλεοπτικές λήψεις μετά το κλείσιμο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτήν την εβδομάδα, περιοχές από την Πολωνία έως την Πορτογαλία αποκάλυψαν επίσης τα σχέδιά τους για να ανοίξουν ξανά τις κάμερες, με νέους κανονισμούς που θα επιτρέψουν τοπικές και διεθνείς παραγωγές.

Ορισμένες οδηγίες υγιεινής είναι σχεδόν καθολικές, συμπεριλαμβανομένης της απόστασης περίπου 2 μέτρων μεταξύ του καστ και crew και της χρήσης μάσκας προσώπου και πρωτοκόλλων απολύμανσης. Ωστόσο οι κανόνες ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή και σε ορισμένες περιπτώσεις σε μία χώρα. Η Ισπανία, για παράδειγμα, έχει αρχίσει γυρίσματα σε περιοχές με πολύ χαμηλούς ρυθμούς μετάδοσης COVID-19, όπως τα Κανάρια Νησιά και η περιοχή της Βαλένθια, αλλά είναι πολύ πιο περιοριστική σε μεγάλες πόλεις όπως η Μαδρίτη ή η Βαρκελώνη, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν υψηλή μετάδοση. Στο Παρίσι, ορισμένες περιοχές της πόλης έχουν χαρακτηριστεί πράσινες ζώνες, όπου θα επιτρέπεται η λήψη, ενώ η απαγόρευση παραμένει σε ισχύ σε περιοχές με κόκκινη ζώνη.

Οι κινηματογραφιστές που θέλουν να επωφεληθούν από το άνοιγμα της Ευρώπης πρέπει επίσης να παρακολουθούν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στα ταξίδια από χώρες εκτός ΕΕ. Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης θα παραμείνουν κλειστά για τα περισσότερα ταξίδια τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουνίου.

Από την άλλη οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορά τους σε Ευρωπαίους ταξιδιώτες τον Μάρτιο. Ενώ οι περιορισμοί δεν ισχύουν για τους Αμερικανούς πολίτες, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πρόεδρος Donald Trump εξετάζει το ζήτημα των διεθνών ταξιδιών.