Δείτε πως δημιουργήθηκαν εντυπωσιακά οπτικά εφέ του Deadpool - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Δείτε πως δημιουργήθηκαν εντυπωσιακά οπτικά εφέ του Deadpool

Inside Cinema | 16-3-2016 |

Έχει φτάσει η εποχή που οι υπολογιστές έχουν αναλάβει πολύ από τη βρώμικη και επικίνδυνη δουλειά που χρειάζεται για να γυριστεί μια ταινία δράσης, αλλά καμιά φορά το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο πειστικό απ’ ότι μπορεί κανείς να φανταστεί, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω demo που δημοσίευσε το Atomic Fiction.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο μεγάλο μέρος από την καταδίωξη που βλέπουμε στην αρχή της ταινίας δεν είχε ούτε έναν πραγματικό ηθοποιό ή κασκαντέρ, ούτε καν αληθινά κτίρια και αυτοκινητόδρομους. Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι επεμβαίνουν ακόμα και στον ορίζοντα, προσθέτοντας ουρανοξύστες στο φόντο των σκηνών που γύρισαν. Ο Tim Miller είναι γνωστός στο Hollywood για τη δουλειά του στα οπτικά εφέ αλλά κανείς δεν περίμενε ότι με ένα τόσο περιορισμένο budget θα κατάφερνε να φέρει ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα επί της οθόνης. Τώρα εξηγείται και η δήλωση του ότι δεν θα χρειαστεί 150 εκατομμύρια για να γυρίσει το sequel, αλλά ότι μπορεί να δουλέψει και με πολύ λιγότερα.

Η πραγματική πρόκληση του sequel θα είναι βέβαια το πως θα αποδώσουν τον Cable, καθώς δεν είναι ένας χαρακτήρας που μπορείς να τον ξεπετάξεις με απλά λίγο make-up. Αλλά βλέποντας αυτό το βίντεο, και το γεγονός ότι στην ταινία έπαιζε ένας ήρωας εξ ολοκλήρου CGI (Colossus), είμαστε σίγουροι ότι οι ομάδα των οπτικών εφέ θα τα πάει μια χαρά.