Defending Jacob - Είδαμε τα 3 πρώτα επεισόδια της νέας σειράς της Apple TV+ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Defending Jacob – Είδαμε τα 3 πρώτα επεισόδια της νέας σειράς της Apple TV+

TV, Ειδήσεις | 24-4-2020 |

Ο Andy Barber (Chris Evans), εργάζεται στην εισαγγελία, και είναι ένα ανερχόμενο αστέρι της κοινωνίας του. Θα αναλάβει μία άβολη και δύσκολη υπόθεση. Αυτή του 14χρονου Ben, ο οποίος βρέθηκε στο δάσος μαχαιρωμένος 3 φορές. Ο Ben ήταν συμμαθητής του γιου του, Jacob (Jaeden Martell). Την επόμενη κιόλας της δολοφονίας, σε ένα hashtag που δημιουργήθηκε στο facebook, ο καλύτερος φίλος του Jacob, τον κατηγορεί ότι είναι ο θύτης. Ο Andy, μαζί με την γυναίκα του, Laurie (Michelle Dockery), γρήγορα θα μετατραπούν από υποδείγματα κοινωνίας, σε εξόριστους, με τον Andy να προσπαθεί χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του, να αποδείξει την αθωότητα του παιδιού τους.

Κι αυτή είναι με μία παράγραφο η υπόθεση της νέας σειράς της Apple TV+, η οποία μόλις χθες έβγαλε τα τρία πρώτα της επεισόδια.

Η στρατηγική της πλατφόρμας μέχρι στιγμής είναι μία: βρες τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, και τοποθέτησέ τα σε σειρές που δεν είναι ρίσκο για τους ίδιους, αλλά ρίσκο για το κοινό, κι όλα θα γίνουν. Και μέχρι στιγμής το στοίχημα έχει πετύχει. Μα θες το The Morning Show, θες το Servant, σίγουρα η εταιρεία θέλει να αποδείξει ότι το πάει καλά.

Σειρά λοιπόν είχε το Defending Jacob, με μία οικογένεια 3 αποόλυτα αναγνωρίσιμων ηθοποιών. Τον Evans τον έχουμε δει σαν Captain America, με τον ίδιο να έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπάρξει και χωρίς τη στολή του Cap (βλ. Knives Out, Snowpiercer). Την Dockery την μάθαμε στο Downton Abbey, και την χαρήκαμε απόλυτα στο The Gentlemen του Guy Richie. Όσο για τον Martell, ήταν απολαυστικός στο It. Το σενάριο ανήκει στον Mark Bomback, του Outlaw King, και η σκηνοθεσία στον Morten Tyldum, του Headhunters. Ολόκληρη η σειρά είναι βασισμένη στο αστυνομικό μυθιστόρημα του William Landay.

Αυτό που μπορούμε να πούμε σε πρώτη φάση είναι ότι δεν μιλάμε για μία ευχάριστη ή αισιόδοξη ιστορία. Μιλάμε για ένα βραδύκαυστο γεγονός, τόσο ρεαλιστικό που γίνεται πραγματικά τρομακτικό.

Defending Jacob

Τα τρία πρώτα επεισόδια, και μάλλον και ολόκληρη η σειρά, αλλά θα περιμένουμε να δούμε, δεν φεύγουν από την οικογένεια. Και γρήγορα και εσύ γίνεσαι ένα, γιατί απλά δεν μπορείς να εμπλακείς στο δράμα τους.

Η προβολή μιας οικογένειας σε καραντίνα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, η οποία βέβαια τους “επιβάλλεται” από φίλους και media, κάνει το δράμα τους ακόμα χειρότερο. Αλλά σίγουρα αυτό που τους πληγώνει περισσότερο είναι η τέλεια εικόνα που παρουσιάζουν, η οποία κινδυνεύει να καταστραφεί, όσο κι αν οι ίδιοι δεν το παραδέχονται.

Ο Andy έχει μυστικά από τη σύζυγο και τον γιο του. Μυστικά που μπορεί να καταδικάσουν το μέλλον του Jacob. Ο Jacob κρατάει μυστικές δραστηριότητες από τους γονείς του. Η Laurie αρχίζει να συνθέτει ένα παζλ συμπεριφοράς του Jacob, που μπορεί να οδηγήσει τις αρχές σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Και το μεγαλύτερο ερώτημα που μας δημιουργήθηκε είναι το εξής: Τελικά τι βλέπω; Βλέπω Mystic River, ή ενδεχομένως και Gone Girl; Βλέπω We Need to Talk about Kevin; Ή έναν συνδυασμό και των δύο;

Σε ό,τι αφορά τις ερμηνείες, η Dockery είναι και εδώ υπέροχη, με εναλλαγές λεπτοδουλεμένες, για μία γυναίκα που προσπαθεί να μην αμφισβητήσει την πραγματικότητά της. Ο Martell δεν μας προκάλεσε απολύτως καμία έκπληξη. Περιμέναμε να είναι καλός, και δεν απογοητεύει. Ωστόσο, το κέντρο δεν είναι άλλος από τον Evans. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Η σειρά ξεκινά με εκείνον να πρέπει να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση, μάλλον όταν όλα έχουν τελειώσει, και η ιστορία διαδραματίζεται σαν flashback. Ο Evans φαίνεται ότι μπορεί να ηγηθεί μιας τέτοιας αφήγησης. Ο Andy είναι ένας άντρας αποφασισμένος να διαστρεβλώσει και την ίδια την πραγματικότητα αν χρειαστεί για να μην χάσει τη ζωή που τόσο δύσκολα έχει χτίσει. Είναι έξυπνος, ικανός, χειριστικός. Το μόνο που μένει να δούμε είναι το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για να το πετύχει.

Η σειρά ακροβατεί ανάμεσα στο αστυνομικό θρίλερ και στη μελέτη χαρακτήρων, και μένει να δούμε σε ποια κατεύθυνση θα πάει τελικά. Τα 3 πρώτα επεισόδια πάντως κατάφεραν να μας κάνουν να μην μπορούμε να περιμένουμε.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 8 επεισόδια με το τελευταίο να προβάλλεται στις 29/05.